Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Liga II

„Furnicile” merg ca racul: un pas înainte, doi înapoi

CSM Rm. Vâlcea – Dacia Mioveni 0-0

 

„Furnicile” merg ca racul: un pas înainte, doi înapoi

 

Elevii lui Adrian Furnică şi-au continuat sâmbăta trecută, în Zăvoi, evoluţiile lipsite de orizont din acest retur de pe teren propriu. După victoria pe muchie de cuţit din partida cu Petrolul Ploieşti, vâlcenii s-au văzut învingători prea devreme în meciul cu Dacia Mioveni. Mai ales că în tur, CSM-ul a învins chiar în deplasare cu 3-1. Însă au uitat prea uşor că în Cupa României, în august 2005, argeşenii ne-au administrat o înfrângere seacă pe „Municipal”, cu 4-1.

Poate şi din dorinţa de a încheia cât mai repede conturile, antrenorii Adrian Furnică şi Cristi Lazăr au mizat încă de la început pe Murineau, sperând că sclipirile lui vor aduce rapid un gol care să dea aripi vâlcenilor. N-a fost să fie, iar în lipsa unei „arme secrete”, în partea secundă a meciului, când Câmpeanu (un adevărat „buldozer” la mijlocul terenului) şi Ciortan (prea lent) au fost înlocuiţi, banca tehnică a uzat de-o formulă ofensivă inedită, Moţ-Pena, care s-a dovedit ineficace, celor doi tineri atacanţi lipsindu-le tăria să transforme în gol vreuna dintre situaţiile ivite. Altădată foarte inspirat în schimbările efectuate, antrenorul Adrian Furnică nu a găsit de data aceasta antidotul pentru o apărare adversă destul de vivace, care-a ştiut să ţină mingea, minute în şir, departe de buturile lui Ilie.

Fotbaliştii de la Dacia Mioveni au intrat pe teren deloc complexaţi de statutul de favorită al echipei vâlcene, iar asta se pare că a cam tăiat din elanul lui Murineanu şi compania. În prima repriză, ocaziile de poartă au fost rare, cele două echipe luptându-se mai mult la mijlocul terenului, de unde au găsit greu drumul spre buturile adverse. În minutul 30, a apărut şi cea dintâi oportunitate a jucătorilor de la CSM de a deschide scorul. Cercel l-a lansat cu o pasă măiastră în adâncime pe Murineanu, acesta a fost oprit prin fault de un fundaş advers, a căzut în careul de 16 metri, dar arbitrul bucureştean Sorin Uţică a apreciat că infracţiunea s-a produs iniţial în afara suprafeţei de pedeapsă. Lovitura liberă ce a urmat a rămas apoi fără rezultat, pentru că apărarea oaspeţilor a degajat rapid mingea. A fost singura fază mai importantă a unei reprize totuşi anostă.

La reluare, vâlcenii au părut că joacă altceva câteva minute şi că nu va mai dura mult până ce vor izbuti să marcheze. Astfel, în minutul 50, Murineanu a profitat de-o gafă a apărării oaspeţilor, a scăpat singur cu portarul, a şutat, dar un fundaş de la Dacia Mioveni a respins miraculos de pe linia porţii. A fost clar ratarea meciului, care-a aruncat tribunele în aer. Replica argeşenilor nu a întârziat să apară, aşa că peste zece minute, Chelu, cel mai percutant atacant al echipei oaspete, a executat foarte bine o lovitură liberă, Pampea s-a aruncat pe direcţia şutului, dar l-a salvat şi bara transversală, mingea ieşind în corner. În minutul 82, fază grea a oaspeţilor pornită tot de la Chelu, centrare periculoasă în careul de 16 metri vâlcean, dar mingea s-a scurs prin faţa porţii noastre, la o indecizie a lui Pampea, care putea fi surprins de unul dintre cei doi atacanţi ai oaspeţilor aflaţi în apropiere. În fine, ultima ocazie a meciului ne-a aparţinut, dar Moţ şi Savu au fost indecişi în faţa porţii, iar portarul a reţinut mingea. Fază pe care vâlcenii au contestat-o pe motiv de fault la Moţ şi pentru care au solicitat 11 metri, însă centralul partidei a fost de o cu totul altă părere.

Atât doar pentru un meci care trebuia să aducă vâlcenilor trei puncte importante în lupta pentru locul secund, dar care-a lăsat încă o dată o umbră de îndoială asupra potenţialului echipei pregătite de Adrian Furnică şi Cristi Lazăr. Încă neînfrânţi în acest retur, dar ajunşi la egalitate de puncte cu Petrolul Ploieşti, care are în plus un „adevăr” superior, Murineanu şi colegii săi au părut din nou parcă mai lipsiţi de motivaţie decât au fost în tur. Şi nimeni nu ştie de ce!

Au evoluat pentru CSM: Pampea – Dumitru, Cumpănaşu, Raicu, Bier, Cercel – Murineanu (min.77 Moţ), Nica, Savu – Ciortan (min. 65 Pena), Câmpeanu (min. 46 Lepădatu).

 

Argeşenii, premiaţi de Petrolul?

Cerbicia echipei Dacia Mioveni în Zăvoi se pare că a avut un motiv anume. Din câte s-a vehiculat în tribune, se pare că oaspeţii au jucat pe-o primă considerabilă (chiar de vreo 10 milioane lei la victorie) venită din partea echipei Petrolul Ploieşti, care dorea nespus de mult ca CSM-ul să se încurce pe teren propriu. Cum elevii lui Răchită au făcut ei ce-au făcut şi şi-au asigurat toate cele trei puncte în meciul local cu Astra, este clar că formaţia noastră a cam picat la mijloc. Şi se pare că situaţia nu va diferi prea mult nici în meciurile care vor urma, fiind clar că toate echipele care vor juca împotriva noastră ar putea să primească bani grei din partea grupării prahovene. Mai puţin predispuşi la a „arunca banii pe fereastră”, în mod cert că oficialii clubului vâlcean nu vor miza de o asemenea practică.

 

Scade prezenţa în Zăvoi

Concurenţa cu handbalul feminin din Sala „Traian” a cam golit tribunele stadionului „Municipal” din Zăvoi. Veniţi să vadă un succes al favoriţilor, cei aproximativ 1500 de spectatori au plecat dezamăgiţi, la capătul unui meci căruia i-a lipsit „sarea şi piperul” – adică golurile – iar unii vâlceni chiar au regretat că au venit să vadă chinul fotbaliştilor CSM în detrimentul aplombului fetelor de la Oltchim. „Măcar la handbal am fi avut parte şi de ceva goluri!”, au făcut haz de necaz unii spectatori.

 

Mircia Gutău a preferat fotbalul

Aşa cum era de aşteptat, primarul Râmnicului, Mircia Gutău, a fost şi sâmbăta trecută prezent în Zăvoi, la meciul pe care CSM-ul l-a jucat cu Dacia Mioveni. Gutău a mizat, ca de obicei, pe o victorie a elevilor lui Adrian Furnică, de data aceasta la două goluri diferenţă. Edilul-şef al municipiului a preferat fotbalul în dauna handbalului (la aceeaşi oră în Sala „Traian”, Oltchim-ul juca un derby important cu campioana en-titre a ţării, HC Zalău), poate şi din motivul că această echipă este în fond realizarea sa. Ca şi tot ce s-a făcut la stadionul „Municipal” din 2004 şi până acum. Fără implicarea financiară masivă a primăriei, în mod cert că microbiştii din oraşul nostru nu s-ar fi bucurat de prezenţa în Divizia B a unei echipe de fotbal vâlcene.

 

Gică Lepădatu a dat lovitura de începere

Campania de prezentare la meciurile de acasă ale CSM-ului a câtorva dintre fostele legende ale Chimiei de altădată a continuat şi înaintea meciului cu Dacia Mioveni. A venit acum rândul lui Gică Lepădatu, jucătorul care-a marcat în returul sezonului 1978-1979, în poarta celor de la UTA, golul victoriei prin care formaţia vâlceană s-a menţinut atunci în prima divizie. Astăzi antrenor la grupele de copii şi juniori ale CSM-ului, lui Lepădatu i-a revenit acum onoarea să dea lovitura de începere a partidei cu gruparea argeşeană.

 

Meşterul Manole şi calfele lui

Vizibil afectat de rezultatul de egalitate cu Dacia Mioveni, echipă pe care vâlcenii au spulberat-o pur şi simplu în tur, chiar în deplasare, antrenorul Adrian Furnică a mărturisit la conferinţa de presă de la finalul meciului că nu-şi explică de ce elevii săi nu au găsit drumul spre gol. „Suntem precum Meşterul Manole. Ce construim cu migală, dărâmăm apoi cu uşurinţă. Punem o cărămidă, apoi dăm două jos! Aşa şi noi, luăm un punct în deplasare, apoi pierdem două acasă! Nu pot să-mi explic ce au avut băieţii astăzi. Parcă erau blocaţi psihic”, a afirmat Furnică.

 

Furnică îşi păstrează optimismul

„E păcat că am ajuns acolo sus în clasament şi că nu ne mai descurcăm tocmai acum. Mă gândesc că poate şi jucătorii au o limită, peste care nu pot trece. Cauze şi scuze pentru acest semi-eşec pot fi găsite o grămadă. Poate că era nevoie de mai multă ambiţie din partea noastră, dar se poate spune şi că cei de la Dacia Mioveni au fost foarte bine organizaţi. Totuşi, eu sunt în continuare optimist că ne putem îndeplini obiectivul, adică locul secund în serie”, a adăugat Adrian Furnică.

Altfel, antrenorul CSM-ului a precizat că este posibil şi ca jucătorii pe care-i pregăteşte să fi căpătat un blocaj psihic, datorat presiunii create în jurul echipei atunci când s-a vehiculat că echipa vâlceană ar putea termina sezonul pe locul 2. „N-aş vrea să greşesc, dar mi-e teamă că prin ceea ce le-am spus jucătorilor după meciul cu Petrolul, prin declaraţiile făcute, să nu le fi inspirat puţină presiune asupra lor. Le-am zis atunci că acum e momentul, că au o şansă mare să termine pe locul 2 şi iată că nu reuşesc să joace două meciuri bine consecutiv. Trebuie în mod cert să schimbăm ceva, mai adânc, în mentalitatea fotbaliştilor. Nu vreau să pierdem şansa de a rămâne acolo în faţă. Cred că lupta rămâne în continuare deschisă între noi şi Petrolul. Nu cred că mai poate veni cineva din spate. Totuşi, prahovenii sunt o forţă şi-şi vor lua în mod cert toate măsurile. Mai sunt nouă etape şi nu se ştie ce se poate întâmpla. Am irosit o imensă ocazie de a ne menţine solitari pe locul 2”.

 

Penalti la Moţ?

Ca o concluzie, Adrian Furnică a încheiat şi a spus că în finalul meciului, echipa vâlceană ar fi putut beneficia de un penalti, la un fault în careu asupra lui Moţ: „Aşa cum mi-au spus jucătorii, Moţ a împins mingea, iar adversarul i-a luat piciorul din spate, deci cred că noi trebuia să beneficiem de un penalti. Totuşi, prefer să nu comentez arbitrajul, pentru că nu din această cauză n-am învins noi. Tebuia să marcăm din acţiune, nu să aşteptăm să ne dea arbitrul 11 metri”. (N.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button