Editorial

OPINIE PE SEMICERC

OPINIE PE SEMICERC

Uite, d’aia!…

 

Uite de ce cred eu în profesorul Bădulescu! Uite de ce cred că Oltchim are acum antrenor! Uite de ce continui să cred şi să spun că Bădulescu e singura soluţie pentru viitor! O soluţie ce trebuie să fie reală, dar mai ales morală. Bădulescu l-a bătut de trei ori pe Tadici. Tadici, vicecampionul mondial. Tadici care are în lot patru jucătoare ce au luat argintul în Rusia anul trecut. Tadici, care a bătut viitoarea campioană naţională, trupa Marianei Târcă, Tadici n-a avut nici o şansă în duelurile cu Bădulescu.
Ieşeanul, care a pus extrem de mult suflet la echipa asta de când a venit, n-a avut vedete în meciul de la Zalău. Mai spuneţi-mi o echipă care a bătut la Zalău. Una singură! Păi, vedeţi! Nu poţi fi răutăcios cu un antrenor care poate nu doarme noaptea şi caută soluţii. Un antrenor căruia îi pasă de Vâlcea, care nu vrea să-şi bată joc de munca lui. Corect cu sine, Cornel Bădulescu arată că deşi a fost aşteptat la Vâlcea timp de trei ani, acum, când a venit, nu vrea şi nu poate, din prea mult bun simţ, să facă lucru de mântuială.
Acum, în două meciuri, din păcate, n-a avut-o pe Steluţa Luca în teren. O jucătoare despre care continui să cred că este genială. Stela e accidentată dar cred că din respect pentru Vâlcea va face tot posibilul să nu stea pe margine o lună, aşa cum i-a recomandat medicul. E nevoie de Stela şi, de ce să nu recunoaştem, s-a văzut asta în cele două meciuri cu trupa lui Tadici.
Altfel, nu cred că Vâlcea are nevoie acum de un antrenor care se vrea în ultimul timp mai mult un fel de filozof. Uneori e penibil, pentru că întrebat de una, de lucruri concrete, o ia cu „trăiască Republica!”, de parcă noi, presa, am avea nevoie de astfel de lecţii din partea unuia care ne-a tratat până mai ieri ca pe unii ajunşi acolo, în „patria” lui, tocmai din Siberia.

Cred că ar trebui ca acum, inginerul Ioan Gavrilescu, un om cu suflet mare, care s-a dedicat handbalului vâlcean, să facă un gest necesar şi extrem de util. Domnul Gavrilescu ar trebui să meargă în vestiarul fetelor şi să le spună acestora că Bădulescu este antrenor la Oltchim. Eventual să le reamintească acest lucru. De ce spun asta. Pentru că, în ultima vreme, după cele scrise în presă, Bădulescu ar putea să aibă probleme, la antrenamente, în special, cu fetele. Acestea, auzind că vine X sau Y, ar putea să nu-l mai asculte pe Bădulescu gândind că oricum mâine acesta nu va mai fi antrenor. E nevoie, repet, ca inginerul Gavrilescu să reafirme într-un fel, extrem de important din punct de vedere moral, în faţa echipei, susţinerea conducerii clubului faţă de profesorul Bădulescu. 

Până la urmă, Bădulescu a reuşit aproape imposibilul. E la un punct de Zalău, dar, lucru cel mai important, e la un pas de finală. Cu o echipă adesea „în pioneze”. Păi, cum se poate spune când Vali Elisei e coordonator de joc sau Oana Manea inter, ce e asta?! E nebunie, extremă, e adevărat, a unui antrenor care nu vrea şi nu se poate minţi pe sine dacă nu face tot posibilul să iasă bine. Bădulescu e soluţia şi veţi vedea că e singura. Când va avea jucătoare de superclasă precum Stela sau Elisei, Bădulescu va dirija Naţionala de la Vâlcea. Pentru ceea ce a făcut omul acesta pentru Vâlcea în momentele în care lumea îl huiduia, zău că merită. Cu vârf şi îndesat.

Ionel GEREA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button