Acasă Editorial Arta improvizatiei

Arta improvizatiei

146
0

Arta improvizaţiei

  Am vorbit zilele trecute cu profesorul Bădulescu. Cel despre care continui să cred că este soluţia morală şi ideală pentru echipa de vis care se prefigurează din vară. Ieşeanul era oarecum supărat. „Am foarte multe jucătoare accidentate”. Tocmai se lovise şi Ileana Bistriceanu, portarul care a avut un rol decisiv în meciul de cupă, returul de la Vâlcea, cu Astral. Aşa că deocamdată soluţia de bază pentru poarta vâlceană rămâne Stăncuţa Guiu.

  Şi atunci, cum să nu spui: vezi că e ca mine?! Adică, de ce e „condamnat” acum Cornel Bădulescu să improvizeze, să facă din ţânţar armăsar, şi atunci când ar avea la dispoziţie un lot de jucătoare de primă mână să fie privat de această şansă?! Gândiţi-vă la un singur lucru. Poarta. Adică, una e să ai variante Guiu sau Bistriceanu şi alta e, total diferit, să te gândeşti înaintea unui meci dacă joci cu Luminiţa Dinu (de trei ori câştigătoare a Ligii Campionilor, vicecampioană mondială şi cel mai bun portar din lume la acest moment) sau să o trimiţi între buturi din primul minut pe Sidorova.

  Oltchim este un nume. Un nume care se poate identifica şi cu persoana celui ce încearcă să-i regăsească identitatea. Iar atunci când este lăsat să facă treabă, ieşeanul nu ezită să-şi arate valoarea. Vor fi două meciuri grele cu trupa lui Tadici. Două meciuri privite din unghiuri total diferite şi cu mize la fel de diferite. Dacă prima partidă, care contează pentru campionat, nu are, parcă, o mare miză, pentru că vâlcencelor pare că le e indiferent faptul că termină pe locul doi sau trei, însă disputa de duminică are o miză total diferită. Se ştie că, totuşi, „chimistele” au ca principal scop câştigarea cupei, iar meciul de duminică cu ardelencele contează tocmai pentru această competiţie.

  De văzut şi cum va fi privit Tadici acum la Vâlcea. Şi mai ales cum va fi primit cel care, din postura de antrenor al vicecampioanei mondiale a fost aplaudat în ultima vreme în Polivalentă. Acum, însă, altele sunt datele problemei. S-a vorbit tot mai mult despre o posibilă venire a lui Tadici la Vâlcea din vară. Lucru oarecum infirmat de acesta. „M-ar onora o eventuală ofertă de a antrena la Vâlcea, dar deocamdată n-am primit o ofertă concretă de la clubul oltean. Vom vedea ce va fi!”, a spus, când a jucat cu România contra Turciei, la Vâlcea, antrenorul grupării e este campioana en-titre din competiţia internă.

  Deocamdată, ieri şi azi vâlcencele au jucat şi joacă în Capitală, sub Grant, cu Rapidul lui Mărgulescu. Se spune că nu e bine să te bucuri de răul altora, dar în cazul grupării din Giuleşti spun, aşa cum am mai spus-o de câteva ori, că-şi merită soarta. Şi situaţia în care se află acum. Este decizia lui Bădulescu, cel care s-a gândit poate să facă în această pauză două meciuri uşoare în perspectiva dublei cu Zalăul. Şi cum Bădulescu are experienţă chiar şi în acest şiretlic (pentru că este un şiretlic) de a-şi alege partenerii de antrenament pentru echipa sa, merg pe această variantă.

  Din vară vom fi altfel. Până atunci, însă, să rămânem în prezent şi să aşteptăm. Şi, lucru foarte important, să credem în profesorul Bădulescu. Veţi vedea ce minuni poate face.

Ionel GEREA