Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Politica

Peste douazeci de senatori si deputati PSD au chiulit de la Parlament pentru a veni cu Geoana la Olane&

Peste douăzeci de senatori şi deputaţi PSD au chiulit de la  Parlament pentru a veni cu Geoană la Olăneşti

  Economia unei ţări nu se poate conduce după principiul „văzând şi făcând”,  adică „fără perspectivă şi fără consecvenţă” – aceasta a fost una dintre primele concluzii ale întâlnirii de la Olăneşti dintre conducerea centrală a PSD şi cele 8 filialele din zona Olteniei. „Prin tot ceea ce a făcut, sau mai degrabă nu a făcut, Guvernul Tăriceanu a demonstrat în permanenţă inconsecvenţă, incompetenţă, lipsă de coerenţă şi lipsa unei strategii reale de dezvoltare a industriei, agriculturii, serviciilor, infrastructurii. Aceasta a dus la scăderea drastică a ritmului de creştere economică, de la 8% în 2004, la 3,6% în 2005. Salariile românilor rămân printre cele mai scăzute din Europa. Numărul de şomeri a crescut la peste 520.000 de persoane şi, ceea ce este mai grav, a condus la cronicizarea şomajului, în special în zonele monoindustriale. Judeţe ca Hunedoara, Braşov, Caraş-Severin, Gorj, Vâlcea înregistrează rate ale şomajului de peste 10%. Şomajul ridicat afectează şi alte zone ale ţării, precum Moldova, sudul Munteniei, judeţe ca Prahova, Dolj, Mehedinţi, Galaţi sau Tulcea”, a afirmat cu acest prilej Mircea Geoană, preşedintele Partidului Social Democrat, în prezenţa căruia liderii social-democraţi din Braşov, Sibiu, Hunedoara, Argeş, Gorj, Alba, Caraş-Severin şi Vâlcea şi-au dat avizul asupra unei hotărâri, în care se menţionează: „Scăderea puternică a puterii de cumpărare a salariaţilor din România afectează mai mult de jumătate dintre români, în condiţiile creşterii costurilor de întreţinere ale familiilor. Aceasta face ca cea mai mare parte a salariaţilor să nu mai fie în stare să-şi întreţină familia. Lipsa locurilor de muncă, şomajul cronic, scăderea drastică a puterii de cumpărare pot declanşa grave conflicte sociale, care pun în pericol pacea socială şi dezvoltarea democratică a României. Ca partid social democrat, suntem extrem de îngrijoraţi de situaţia a milioane de români şi de consecinţele pe care incoerenţa actualului Guvern de dreapta le poate avea pe termen mediu şi lung. De aceea, cerem Guvernului Tăriceanu să prezinte, în termen de două săptămâni, în faţa Parlamentului, strategia de relansare a industriei, agriculturii, serviciilor. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, condamnăm public nedreapta guvernare de dreapta şi solicităm demisia Cabinetului condus de Călin Popescu Tăriceanu”.  

Pesediştii trebuie să nu scape din ochi nici o mişcare a prefectului Anuţa Handolescu

 Chiar dacă presa locală a avut îngrădit dreptul de a asista la discuţiile dintre pesedişti, Mircea Geoană a militat pentru o deschidere a organizaţiilor judeţene faţă de presă. Acesta le-a explicat colegilor săi cum pot profita şi de războiul deschis dintre PNL şi PD, dintre Tăriceanu şi Băsescu, subliniind că toţi social-democraţii trebuie să înceteze să mai folosească termenul „Alianţă” atunci când se referă la PNL şi PD: „Alianţa a murit! PNL şi PD sunt acum două partide în competiţie directă. Sunt doi lideri: Tăriceanu şi Băsescu. Acum, fiecare gândeşte: scapă cine poate! PSD are, în aceste condiţii, ca şi principal partid de Opoziţie, obligaţia de a se pregăti să revină la guvernare”. La întâlnirea de la Olăneşti, au existat şi lideri care au avut curajul să invite conducerea PSD, în frunte cu Mircea Geoană, să iasă mai viguros la atac împotriva Puterii. Totodată, aceştia au pus punct discuţiilor cu privire la un eventual Congres extraordinar, convenind că necesitatea unei astfel de măsuri se justifică numai în cazul în care în cursul acestui an au loc alegeri anticipate. Reuniunea de la Olăneşti i-a oferit lui Mircea Geoană şi prilejul de a evalua filialele din cele 8 judeţe prezente. „Vreau să vă spun că numărul de primari care au fost determinaţi, forţaţi, şantajaţi, să plece de la PSD nu este un indicator al intensităţii presiunii politice exercitată de Putere asupra membrilor noştri. Sunt destule organizaţii care au avut forţa să reziste. La Vâlcea, lucrurile au mers destul de bine. La Argeş, lucrurile au mers extrem de bine. Asta nu înseamnă că, la nivelul partidelor aflate temporar la guvernare şi al acestor prefecţi pseudo-independenţi politic nu există o presiune foarte intensă. De aceea, eu cred că va trebui să ne uităm foarte atent la modul în care prefecţii din judeţe îşi fac datoria. Pentru că ei sunt în acest moment, conform lefii, apolitici. Şi chiar şi aici, la Vâlcea, există încercări de racolare a membrilor noştri, făcute chiar de către prefect. Şi în alte judeţe, prefecţii abuzează de funcţia publică pentru a satisface interesele de partid. Este un lucru care-i descalifică, ilegal, dar care se pare că nu-i distrage de la pornirile pe care le au. În rest, la nivelul organizaţiilor, am constatat că existau unele tensiuni, unele nemulţumiri şi neînţelegeri. Însă, fiecare şi le-a rezolvat!”, a mai adăugat Geoană. 

Întrebarea serii:

„Vi se pare moral ca cineva inculpat în Dosarul Flota să conducă România?”

Peste douăzeci de senatori şi deputaţi social-democraţi au participat vineri, la Olăneşti, la întâlnirea zonală a conducerii PSD cu organizaţiile partidului. Atenţia lor a fost concentrată pe probleme interne şi strategiile viitoare de partid, fiind lăsate baltă lucrările Parlamentului, într-o zi în care ordinea de zi era extrem de încărcată. De altfel, şedinţa Senatului şi Camerei a început cu o întârziere de o oră, din lipsa de cvorum, absenţe la care au contribuit din plin şi pesediştii aflaţi pe meleagurile vâlcene. Dintr-un calcul estimativ al unui cotidian central, s-a observat că vineri au lipsit 60 de senatori, dintre care jumătate erau pesedişti. Din cei 29 de social-democraţi, cel puţin 10 senatori discutau la Vâlcea despre cu totul altceva decât despre legile care se votau în acel moment în Parlament. Mircea Geoana, Dan Mircea Popescu, Ilie Sârbu, Neagoe Otilian, Florescu Ion sunt doar câţiva dintre pesediştii aflaţi Vâlcea. La Camera Deputaţilor, situaţia era şi mai dramatică: din 115 absenţi, aproape 50 au fost de la PSD. Dintre aceştia, cel puţin 15 au participat la întâlnirea zonală a partidului, în frunte cu Miron Mitrea, Mihai Tănăsescu, Constantin Niţă, Rovana Plumb, Victor Ponta, Daciana Sârbu şi Dan Nica. De altfel, în dezbaterile cu pesediştii s-a desprins ideea că România nu mai este o ţară guvernată, deşi la ora declaraţiilor, la Palatul Victoria avea loc şedinţa de Guvern, iar la Parlament se dezbăteau proiecte de lege. Pe finalul întâlnirii de la Olăneşti, Geoană a ţinut să liniştească populaţia cu privire la probleme din PSD, anunţând că atmosfera s-a liniştit şi că pesediştii au „un tonus mult mai bun”. Totodată, PSD a cerut imperativ Guvernului să prezinte o strategie pentru industrie şi agricultură, în caz contrar Cabinetul Tăriceanu trebuind să demisioneze. Geoană a pus punct întâlnirii de la Vâlcea cu o întrebare uşor retorică: „Vi se pare moral ca cineva inculpat în Dosarul Flota să conducă România?”.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button