Acasă Editorial Fara jumatati de masura

Fara jumatati de masura

126
0

Fără jumătăţi de măsură

 

   E pauză în Liga Naţională. Nu ştiu dacă pauza asta e binevenită pentru „chimiste”, care sunt pe val. cu Steluţa Luca şi Valentina Elisei în teren, echipa are parcă altă faţă. Una care se apropie de ceea ce ne dorim să fie din nou la Vâlcea. La meciul cu „astralele” din Buzău s-a văzut în mare parte saltul făcut. O altă viziune a jocului, un alt mod de abordare a situaţiilor din teren şi, ceea ce e mai important, o altă atitudine. Ce mult contează să ai în lot o jucătoare care vine de afară. Şi la Vâlcea nu e numai una astfel de handbalistă, sunt două. Acestora li se vor adăuga în scurt timp celelalte. Spre satisfacţia noastră, aşa cum puncta şi Tadici, nucleul naţionalei se mută în „Traian”. Atunci nici lui nu-i va mai fi greu să adune echipa, pentru că le are aici. Un alt lucru benefic e faptul că le poate urmării mult mai uşor evoluţiile, fiind vorba de jucătoare ce evoluează în campionatul intern.

   Şi, pentru că vorbeam de Tadici să mai punctăm ceva. Cred, şi nu sunt singurul care spun asta, că Tadici a adus naţionala la Vâlcea nu de flori de măr. A vrut să vadă reacţia publicului, sătul, poate, de modul nu tocmai ortodox în care a fost primit. Acum era altceva. Tadici se aştepta ca vâlcenii să lase deoparte ambiţiile şi orgoliile de echipă şi să-l primească acum ca pe antrenorul vicecampioanei naţionale. Punct ochit, punct lovit. Aşa s-a şi întâmplat, iar Tadici a fost primit cu aplauze şi chiar flori de către publicul vâlcean. Acum, va fi altceva. Revenim la matcă, aşa cum se spune. Tadici vine iar la Vâlcea, dar e o altă poveste. Acum e vorba de Oltchim, de campionat şi de cupă, altele sunt datele problemei. Probabil că atunci Tadici a vrut să vadă cum s-ar comporta vâlcenii în cazul în care acesta ar fi antrenor aici. Încurcate sunt, totuşi, căile handbalului.

   Până una alta Vâlcea are antrenor. Până nu demult un fel de Dinamo a handbalului (trupa din Ştefan cel mare a schimbat patru antrenori în câteva săptămâni), Clubul Sportiv Oltchim trebuie să dea credit în continuare lui Cornel Bădulescu. S-a tot spus că oamenii din conducerea clubului l-au ofertat de mai multe ori dar că ieşeanul n-a venit. Ei, uite că a venit, e aici şi trebuie să-l lăsăm s-şi facă meseria. Sunt convins că şi-o va face cu profesionalism pentru că, din câte am văzut până acum, Bădulescu nu umblă cu jumătăţile de măsură.

Şi încă un lucru important. Pentru că vâlcenii dovedesc încă o dată că ştiu să discearnă între valoare şi amatorism, publicul vâlcean s-a întors în sala sporturilor. Pentru că, spre deosebire de alte dăţi, pe care am vrea să le uităm cât mai repede, când oamenii plecau din sală cu dureri de cap, acum au ce vadea. Valoarea s-a întors acasă!

Ionel GEREA