Editorial

Start ezitant

Start ezitant

   Returul Diviziei D n-a debutat sub cele mai bune auspicii. Au fost câteva incidente, unele minore, apărute chiar înaintea reluării campionatului. Unul al cărei echipă câştigătoare parcă presimt că se cunoaşte deja deşi nu bag mâna în foc. Au fost cele întâmplate la meciul de cupă de la Şirineasa. Am vorbit cu nea Jackie Pintilie, pentru că s-au vehiculat tot felul de zvonuri, ba că ar fi intervenit ca arbitrul asistent să nu valideze un gol, ba că nu. Varianta vicelui, pe care n-am motiv să nu-l cred, e că la acea fază în care un jucător al celor de la goleşti a înscris un gol neregulamentar, asistentul ar fi semnalizat acest lucru, dar centralul a validat golul în primă fază. Atunci, asistentul cu pricina a lăsat steagul joc, moment în care nea Jackie, care era observator şi stătea între cele două bănci tehnice, l-a întrebat pe asistent de ce a ridicat steagul. Acesta i-ar fi răspuns că el, arbitrul asistent, a văzut un henţ la faza din care se marcase. “Şi atunci, de ce n-ai rămas ferm pe poziţie, dacă ai fost sigur de ceea ce ai văzut?”, a continuat nea Jackie, iar asistentul n-ar fi avut nici o reacţie  asta a fost tot.

   Deşi s-au făcut tot felul de discuţii pe marginea ideii că „Talibanul” ar fi intervenit în joc, eu cred că el n-a vrut decât să-l facă pe acest arbitru asistent să-şi motiveze decizia şi să n-o mai recunoască nici chiar el în secunda următoare. De când a început ”războiul” cu profesorul Sergiu Zbârnea, Jackie Pintilie a fost, în opinia multor delegaţi de echipe, elementul de siguranţă de la Asociaţia Judeţeană de Fotbal. Nu cred că ar avea vreun motiv să fie altfel, mai ales că nu cred că Pintilie ar vrea să-i bage „beţe-n roate” lui Mihai Persu, pe care într-un fel sau altul l-a sprijinit la alegerile din februarie.

   Cea mai mare problemă, care este, vorba unui cunoscut primar de Capitală, este! Adicătelea, să se schimbe ceva, primesc, dar să se schimbe pe ici pe acolo, adică în părţile esenţiale, dar dacă e schimbare să ştim şi noi. Mai pe româneşte, şeful AJF a cam dat-o în bară. Am întrebat şi eu în stânga şi-n dreapta şi am primit de fiecare dată un răspuns ferm. Mereu acelaşi. Adică nu schimbi regula jocului în timpul jocului!

   Despre ce este vorba? De faptul că deşi era o decizie „bătută-n cuie”, s-a schimbat modificarea şi semifinalele Cupei României, faza judeţeană, nu se mai joacă în sistem tur – retur, ci într-o singură manşă. Dom’prezident, un băiat ce se vede treaba, e uns cu destule alifii c să fie diplomat, dar a uitat diclofenacul, a încercat la conferinţa de presă să explice ce şi cum. Cum că ar fi fost şi dorinţa echipelor rămase în cursă, cum că ar fi programul prea încărcat. Şi totuşi, nu se face. repet. Nu se schimbă regula jocului atunci când vrea cineva, atenţie (!!!), că aici e cel mai grav, în timpul jocului.

  Încep să mă îndoiesc astfel şi de corectitudinea şefului fotbalului vâlcean vizavi de returul acesta de campionat. Şi avansez ideea ca etapele X, Y sau Z să se joace intercalat, că nu e timp! E o tâmpenie, nu?! Aşa cum e şi ideea că dacă tot a ieşit din cursă echipa care trebuia să ne reprezinte cu cinste mai departe, acum nu ne mai interesează ce şi cum. Dimpotrivă, să se termine dracu’ o dată toată această tevatură care obstrucţionează bunul mers al campionatului care are deja un învingător. Aşa să fie?!…           

Ionel Gerea

 

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button