Acasă Editorial Deşteptarea fotbalului vâlcean

Deşteptarea fotbalului vâlcean

169
0

Sunt ani buni de când o echipă vâlceană nu a mai câştigat un baraj (vara lui 1998 – Flacăra Horezu), sunt trei ani de când Vâlcea nu a mai avut două echipe în Liga a III-a, adică din ediţia 2005-2006, atunci când Lotrul Brezoi, după o promovare fără baraj, a retrogradat imediat.

Rezultatele unei politici falimentare la nivel local şi judeţean pentru fotbalul vâlcean se văd:

– de trei ani echipa reprezentativă a oraşului şi a judeţului nu reuşeşte să promoveze în Liga I, de 7-8 ani al doilea municipiu al judeţului – Drăgăşani – nu mai are sau nu a mai organizat meciuri de Liga a III-a (vezi Zambon!), de trei ani singura echipă vâlceană în Liga a III-a – FC Oltchim – se zbate în zona de mijloc a clasamentului, parcă blestemată că nu a activat în Liga a II-a, după ce cucerise acest drept prin muncă, pasiune şi valoare;

– au dispărut sau sunt pe cale de dispariţie baze sportive importante: CPL (Carpatina), Băbeni (ambele), Oltchim…

În toţi aceşti ani generaţii întregi de juniori (născuţi în 1983, 1984, 1985, 1986, 1987, 1988, 1989) s-au pierdut în anonimatul Ligii a IV-a sau chiar a V-a, pentru că nu au avut posibilitatea să-şi continue cariera fotbalistică la echipe judeţene de categorie superioară. Au răsărit, e drept şi 4-5 trandafiri pe acest tărâm bolovănos al fotbalului vâlcean: Florin Costea, Raul Rusescu, Mihai Costea, Mihai Diaconescu, dar din păcate aduc glorie altor meleaguri, nu celor natale.

Aşteptam încă o dată, cu speranţă sfârşitul de sezon 2008-2009, aşteptam cu speranţă ca tot mai mulţi oameni ce iubesc fotbalul vâlcean să se unească şi să mişte căruţa ruginită a acestuia.
Da, Vâlcea poate şi trebuie să mai aibă cel puţin o echipă de fotbal angrenată în competiţiile organizare de către FRF, adică la Liga a III-a!
Dan SĂRARU