Acasă Editorial Campioana Vâlcii, spaima vecinilor!?

Campioana Vâlcii, spaima vecinilor!?

69
0

De câţiva ani, judeţul Vâlcea n-a mai reuşit să promoveze o echipă în cel de-al treilea eşalon fotbalistic al ţării. Tot timpul au existat cel puţin câte două formaţii care s-au bătut cu pumnii în piept că sunt cele mai bune pe plan local, însă cea care-a câştigat campionatul şi-a demonstrat valoarea la meciul de baraj. A încercat „marea cu degetul” Cozia Călimăneşti, a fost şi Sportul în „excursie” la un meci de baraj, ultima experienţă nefericită având-o Hidroelectra, care a câştigat doar duelul local cu Dinamo Horezu, actuala Ghecon Lăpuşata, nu şi pe cel mai important pentru judeţul nostru, cel cu Jiul Rovinari.
Anul trecut, după ratarea campionatului, s-a spus la un moment dat că Dan Mazilu ar căuta să cumpere loc la Liga a III-a. Însă Dinamo Horezu s-a reorganizat şi a continuat tot în Liga a IV-a, dar sub o altă denumire.

Plecată încă din start ca favorită, Ghecon Lăpuşata s-a ridicat la nivelul aşteptărilor în multe rânduri, dar a mai şi dezamăgit. Meritul pentru atractivitatea actualului campionat îl are Dinamo Rm. Vâlcea, o echipă ce s-a ţinut scai de Ghecon pe tot parcursul acestui sezon. Formaţia lui Laurenţiu Mustăţea se aseamănă însă cu Sportul de acum doi ani. Aceeaşi emulaţie a jucătorilor, dorinţă de a termina campionatul pe primul loc. Şi cam atât! Pentru că în privinţa viitorului echipei nu se cunosc prea multe lucruri, aşa că Liga a III-a pare încă departe de dinamovişti. Prima şansă de a ajunge totuşi acolo o are Ghecon (aflată acum pe primul loc, la egalitate de puncte cu Dinamo), dar nici aici situaţia nu e clară. Bani sunt, iar de fotbalişti de valoare alb-roşii nu duce lipsă. Atunci la ce capitol e deficitară această echipă!? Poate că i-ar mai trebui un campionat câştigat corect, pe merit, fără a mai lăsa loc de alte comentarii. Poate şi o conducere care să reuşească să facă mai bine legătura între antrenor şi jucători. Şi nu în ultimul rând, un stadion! Pentru că varianta bazei de la Fîrtăţeşti se pare că a fost deja exclusă.

Pentru a nu supăra pe nimeni, e preferabil să nu dăm, însă, un pronostic în privinţa deznodământului luptei pentru primul loc. Totuşi, ar trebui spus că de această dată există parcă o şansă mai mare ca o altă echipă din judeţ, în afara Oltchim-ului, să evolueze din campionatul viitor în Liga a III-a. Încrederea este dată şi de faptul că sunt deja grupări din alte judeţe, desprinse în campioane, care şi-au făcut planurile pentru eşalonul al treilea, din acestea fiind exclusă campioana Vâlcii. Au auzit vecinii noştri că Vâlcea va fi reprezentată de această dată de o echipă puternică, ce nu pare predispusă să facă concesii la meciul de baraj, astfel că se feresc de „împerecherea” cu judeţul nostru. Una dintre acestea este şi Voinţa Sibiu, care, în ciuda zvonurilor, pare a nu-şi dori o confruntare pentru Liga a III-a cu Dinamo sau Ghecon.

Oricum, dacă vom reuşi totuşi să ajungem în cel de-al treilea eşalon fotbalistic al ţării, pentru campioana Vâlcii, indiferent cine va fi aceasta, va începe un alt război, mult mai dificil decât cel din Liga a IV-a şi care presupune alte sacrificii, alte legături, colaborări cu persoane cu experienţă din fotbalul românesc, pentru că doar astfel s-ar putea menţine la nivelul Ligii a III-a, în cazul în care se va trece la schimbarea sistemului competiţional.
Simona SIMA