Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Opinii

AKS / Bankroll Management

Cheia succesului jucătorilor buni de poker se află în egală măsură în următoarele două aspecte: nivelul înalt de joc practicat şi un bun management al bankroll-ului. Astăzi ne vom axa pe cel de-al doilea aspect şi anume ce să faci cu suma de bani pe care o ai destinată special jocului de poker.
Bankroll management înseamnă în primul rând a juca în anumite limite pentru a evita falimentul într-o perioada nefavorabilă (lipsa unor mâini jucabile sau bad-beat-uri). De aceea, de fiecare data când ne aşezăm la o masă de poker, fie ea live sau pe Internet, vrem să ne creăm şansa de a maximiza profitul şi în acelaşi timp să minimizăm pierderile sau să evităm falimentul.
Deci între ce limite ar trebui să jucăm?

La cash, nu trebuie să jucaţi la un anumit nivel de blinduri dacă nu aveţi un bankroll de 20 până la 40 de buy-in-uri, de exemplu, daca intenţionaţi să jucaţi $1/$2, buy-in minim fiind de $200, trebuie să aveţi asigurată o sumă de $4000-$8000. Dacă treceţi printr-o perioadă nefavorabilă şi pierdeţi peste 30% din bankroll, este necesar să coborâţi un nivel (de exemplu $0.50/$1) şi să reconstruiţi de acolo până când banii adunaţi vă vor permite să vă reîntoarceţi la $1/$2. În cazul competiţiilor, nu este indicat să participaţi la turnee cu intrarea mai mare de 4% din totalul bankroll-ului.
Un bun exemplu al teoriei bankroll management-ului este Chris Ferguson, campion mondial în anul 2000, care în cadrul unui experiment în 2008 a reuşit să plece de la 0 (jucând freeroll-uri) şi să ajungă la $10000 respectând strict regulile de mai sus.
Puteţi trimite părerile voastre despre această rubrică pe adresa de mail icristi@crocodileteam.com.
* Dicţionar: Bankroll – suma de bani pe care o deţii doar pentru poker
 de Cristian ILIESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button