Liga II

Neînvinsi de Gigiu

Astra Ploieşti – CSM Rm. Vâlcea 0-0

 

Neînvinşi de Gigiu

 

Municipalii strâng puncte ca… furnica

 

  Debut cu dreptul în prima etapă a Diviziei B pentru CSM Rm. Vâlcea. Jucătorii pregătiţi de Adrian Furnică şi Cristian Lazăr au încheiat la egalitate meciul susţinut în deplasare vineri seara, pe stadionul „Astra” din Ploieşti. Deloc complexaţi de faptul că evoluează la lumina reflectoarelor, vâlcenii au închis bine culoarele spre poarta lui Rusandu, înlocuitorul lui Pampea, încă nerefăcut după o accidentare la mână. Gazdele au dominat prima parte a partidei, însă vâlcenii s-au revanşat după pauză. Atunci au avut şi câteva faze de poartă, în special în finalul partidei, pe care însă „municipalii” le-au irosit cu nonşalanţă. Una dintre ele i-a aparţinut chiar lui Savu, care-a driblat în careul de 16 metri, a pătruns şi a ajuns faţă în faţă cu portarul advers, dar n-a găsit soluţia inspirată de a înscrie.

 

Furnică: „E bine, pentru primul nostru meci oficial!”

 

A fost aşadar 0-0, un rezultat care l-a mulţumit totuşi pe antrenorul CSM-ului, Adrian Furnică: „După două săptămâni de antrenamente pe zăpadă, am avut parte la Ploieşti un teren bun, moale, dar totuşi de jucat pe el. Echipa mea s-a comportat nici rău, dar nici bine. În fond, ceea ce ne-am propus, am şi realizat: să nu pierdem. Astra e o echipă mult mai bună decât în tur, s-a mai şi întărit, iar rezultatul de 0-0 este foarte bun, pentru că nu ştiu câte echipe vor mai putea să ia puncte de la Ploieşti. Au fost totuşi prea puţine faze de poartă, atât de-o parte, cât şi de cealaltă. Noi am avut două ocazii bune de a înscrie în ultimele zece minute de joc. Una peste alta, eu zic că am fost mulţumit de joc şi de rezultatul consemnat. Ce-i drept, am pornit mai greu, dar a fost şi primul nostru joc din retur, aşa că aştept altceva de la următorul joc de sâmbătă, de acasă. Deja vreau ca echipa să intre într-o formă mai bună”.

 

Rusandu, între buturi în locul lui Pampea

 

În afară de portarul Pampea, tehnicienii vâlceni au putut alinia la Ploieşti cea mai bună formulă de echipă posibilă în acest moment: Rusandu – Stanca (min. 46 Dumitru), Georgescu, Raicu, Cumpănaşu, Cercel – Savu, Lepădatu, Murineanu (min. 84 Bier) – Bolcu, Ciortan (min. 67 Câmpeanu).

„Cele două noi achiziţii ale noastre folosite la Ploieşti, Bier şi Câmpeanu, au evoluat binişor. Câmpeanu a făcut chiar faza de gol irosită de Savu după minutul 80”, a mai afirmat Furnică.

Altfel, tehnicianul CSM-ului nu e speriat de faptul că Universitatea Craiova a spulberat pe Rapid II Bucureşti cu 4-0: „Nu e un rezultat relevant că jucătorii din Bănie au bătut Rapid II cu 4-0, echipă pe care noi am învins cu 3-1 chiar la Bucureşti. Din câte ştiu, acum, pe giuleşteni nu-i prea mai interesează campionatul, au o echipă formată din mai mulţi tineri jucători”.

 

Furnică a urmărit meciul Petrolul Ploieşti – Unirea Urziceni

 

Prezent sâmbătă, 11 martie, la partida Petrolul Ploieşti – Unirea Urziceni, antrenorul Adrian Furnică a avut prilejul să vadă la lucru două dintre echipele contracandidate la locurile fruntaşe din Seria a II-a a Diviziei B: „Am văzut şi la acest meci că jucătorii resimt începutul de sezon. Au existat destule emoţii, legate de miza partidei”.

 Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button