Liga Nationala

Mai bine ca-n sezonul trecut, însa doar atât…

HC Oltchim – HCF Piatra Neamţ 34-27

Mai bine ca-n sezonul trecut, însă doar atât…

   Fără a străluci în faţa unui adversar care s-a ridicat prea puţin la pretenţiile Ligii Naţionale, echipa feminină de handbal Oltchim Rm. Vâlcea şi-a trecut în cont, sâmbăta trecută, în Sala „Traian”, o nouă victorie în acest sezon. Jucătoarele pregătite de Cornel Bădulescu au învins HCF Piatra Neamţ cu scorul de 34-27 (16-12). În dese rânduri însă, au apărut în jocul echipei vâlcene numeroase lacune, care nu-şi au deloc rostul la o echipă ce vizează o prezenţă în Cupa Cupelor sau în Cupa EHF. Elevele lui Dan Valentin au replicat atât cât au putut formaţiei vâlcene, însă treptat s-au văzut învinse. Un succes fără glorie al Oltchim-ului, care menţine trupa noastră pe locul al treilea în clasament, cu două puncte avans faţă de HC Roman şi cu patru puncte în faţa celor de la Astral Poşta Câlnău, două echipe pregătite de un antrenor şi-o jucătoare care s-au aflat cândva şi pe la Vâlcea: Liviu Paraschiv şi Valentina Cozma. Pentru formaţia vâlceană, cele mai multe goluri au fost marcate de Oana Manea (10), urmată de Nicoleta Gâscă (7) şi Clara Vădineanu (6). Au mai înscris Mihaela Răceală Răceală (3), Andreea Tâlvâc (3), Georgeta Grigore (2), Anişoara Durac-Marcu (1), Andreea Dospin (1) şi Alexandrina Rouă (1). De partea cealaltă, golgetera Camelia Bucur a marcat de 10 ori.

Antrenorul Bădulescu a remarcat, fluctuaţii în evoluţia jucătoarelor

Rămas fără replică în unele momente în timpul partidei când elevele sale greşeau nepermis, Cornel Bădulescu a declarat la încheierea partidei: „Rezultatul este în primul rând mai bun decât cel din sezonul trecut, dar mai prost decât cel din tur, de la Piatra Neamţ. N-am tratat meciul aşa cum trebuie în prima repriză însă a doua am jucat ceva mai bine. Dintre jucătoarele cu experienţă doar Oana Manea s-a comportat mai bine, nu însă şi Georgeta Grigore, Nicoleta Gâscă sau Roxana Gheorghe, care n-au confirmat”. Altfel, tehnicianul Oltchim-ului a vorbit apoi şi despre tinerele jucătoare pe care le-a folosit în partida cu HCF Piatra Neamţ: „Alexandrina Rouă a primit, zic eu, în acest meci, «botezul focului», a jucat mai bine şi a rămas mai mult timp în teren. Ea trebuie să muncească însă în continuare. E un câştig pentru Oltchim că încă o tânără jucătoare  a confirmat. Sper să crească în continuare, a prins un tren şi trebuie «să ţină bine de el»”.

Dan Valentin: „N-am rezistat ritmului de joc al gazdelor”

La conferinţa de presă ce a urmat, antrenorul celor de la HCF Piatra Neamţ, Dan Valentin, a spus că echipa pe care-o pregăteşte nu avea totuşi cum să reziste la Vâlcea, în ciuda faptului că anul trecut a produs o surpriză de proporţii şi a terminat la egalitate întâlnirea, chiar în Sala „Traian”: „N-am reuşit decât în anumite momente să facem faţă jocului vâlcencelor. În prima repriză ne-am menţinut aproape de adversare, dar în partea secundă am pierdut ritmul meciului. Oltchim-ul are totuşi o echipă bună, care poate şi mai mult decât a arătat astăzi. Noi avem patru jucătoare de peste 38 de ani şi e foarte greu să joci în asemenea condiţii în prima ligă. Poate că altfel ar fi stat lucrurile dacă două handbaliste din echipa mea nu s-ar fi accidentat foarte grav, la ligamente. Ne aflăm pe o pantă descendentă şi nu ştiu cum vom ieşi din ea”.

Tâlvâc, la primul meci după suspendare

Cerută de antrenorul Cornel Bădulescu încă de săptămâna trecută, interul Andreea Tâlvâc s-a numărat din nou sâmbătă printre jucătoarele care-au evoluat la Oltchim, însă a avut o evoluţie modestă. Aşa cum se cunoaşte, tânăra handbalistă vâlceană a suportat câteva etape sancţiunile conducerii clubului după înfrângerea ruşinoasă cu HCM Roman. „Tâlvâc mai are mult de lucru şi de recuperat după ce a absentat câteva meciuri”, a recunoscut Bădulescu la finalul partidei, care-a mărturisit apoi că Alina Branişte va rămâne în continuare în afara lotului.

Probleme cu tabela de marcaj

Repusă în funcţiune la începutul anului, tabela de marcaj a Sălii „Traian” s-a defectat se pare din nou. La meciul de handbal feminin Oltchim – HCF Piatra Neamţ de sâmbătă, au existat ceva probleme, dar până la urmă au putut fi afişate scorul şi minutul, dar nu şi marcatoarele din fiecare echipă. Se pare că există speranţe ca oficialii clubului vâlcean să aducă o nouă tabelă de marcaj electronică, aşa cum a recunoscut nu demult şi directorul DSJ Vâlcea, Adrian Comănescu.

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button