Samoil Vâlcu sprijină proiectele primarului Mircia Gutău
Samoil Vâlcu este cunoscut drept unul dintre cele mai experimentaţi politicieni vâlceni, făcând parte dintre fondatorii Partidului Democrat în judeţul Vâlcea. Activitatea sa în administraţia publică locală, în calitate de consilier judeţean, dar şi cariera profesională de excepţie – domnia sa fiind preşedinte al Colegiului Farmaciştilor la nivelul judeţului, dar şi vicepreşedinte naţional al acestei organizaţii, îl recomandă cu prisosinţă pentru Parlamentul României. Aşa cum se ştie, Samoil Vâlcu este candidat al PD-L pentru un mandat de deputat în colegiul Râmnicu Vâlcea-Sud, fiind sprijinit 100% în demersul său de cel mai bun primar pe care l-a avut Râmnicul, Mircia Gutău. Vâlcu ne-a declarat că îşi asumă proiectele primarului, promiţând sprijin total pentru realizarea acestora.
„Avem nevoie de o economie cu o infrastructură modernă, resurse umane cu un înalt nivel de educaţie şi calificare, un mediu de afaceri prietenos, într-o economie stabilă, sub o guvernare competentă. Râmnicul este printre cele 13 oraşe desemnate poli de dezvoltare urbană, oraşe în care vor fi realizate cu prioritate investiţiile din Programul Operaţional Regional 2007-2013. Alături de Rm. Vâlcea, celelalte 12 oraşe desemnate de guvern sunt Sibiu, Arad, Baia Mare, Bacău, Brăila, Galaţi, Deva, Oradea, Piteşti, Satu Mare, Suceava şi Targu-Mureş. Polii de dezvoltare urbană vor avea rolul de liant între polii de creştere (municipiile Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Iaşi, Ploieşti şi Timişoara) şi celelalte oraşe mici şi mijlocii, pentru a atenua şi a preveni dezechilibrarea dezvoltării în cadrul regiunii din care fac parte. Aceasta înseamnă că Râmnicu Vâlcea are şanse mai mari să acceseze bani europeni prin promovarea unor proiecte”, spune Samoil Vâlcu în programul său electoral.
Primaria Râmnicului are proiecte majore care pot fi realizate cu fonduri structurale: continuarea spre zona Nord a Bulevardului Dem Radulescu, mutarea căii ferate în afara oraşului şi în locul acesteia – realizarea unui bulevard cu şase benzi de circulaţie. Un alt proiect amplu al actualei administraţii locale, ce are nevoie de susţinerea cetăţenilor, dar şi a parlamentarilor vâlceni, se referă la realizarea unei centuri ocolitoare a oraşului, care să pornească din Zona Troianu, până în Zona Morilor-Punte. De asemenea, cu sprijinul parlamentarilor ar putea fi amenajat un parc pe Dealul Capela, o zonă de agrement vastă, dar fără a afecta mediul natural, prin promovarea unui proiect de hotărâre de guvern privind înfiinţarea parcului Capela, prin transfer fără plată a 60 hectare de pădure din patrimoniul statului şi administrarea Agentiei Naţionale de Pădure Romsilva în patrimoniul primăriei şi administrării Consiliului Local.