Acasă Diverse Cupa da startul fotbalistic

Cupa da startul fotbalistic

130
0

Cupa dă startul fotbalistic

  După o vacanţă de iarnă mai lungă parcă decât toate celelalte de până acum, fotbalul vâlcean revine în prim-plan cu primele competiţii oficiale. Chiar dacă la nivel naţional competiţiile fotbalistice au fost amânate, în Vâlcea s-a procedat foarte bine şi AJF-ul n-a greşit cu nimic. E luna martie, aşa că putem avea parte şi de timp însorit şi de ploaie sau zăpadă… depinde cum vor Babele. Trei din cele patru partide programate sunt de maxim interes, mai ales că în aceste meciuri sunt angrenate primele patru clasate în Divizia D. În cele ce urmează vă prezentăm avancronicile partidelor din sferturi.
 
Flacăra Horezu – Cozia Călimăneşti
Învingătoarea va fi favorită la un loc în finală
Arbitri: Dan Berbecaru – Dan Demetrescu, Nicolae Dobrică. Observator: Gigi Mosor

Această partidă reprezintă şi primul derby al sezonului. Animozităţile dintre cele două, lupta pe care au dat-o în turul campionatului pentru supremaţia în clasamentul Diviziei D anunţă un meci de zile mari, în ciuda faptului că este prima partidă oficială după mai bine de trei luni de pauză. Acum, spre deosebire de meciurile din campionat, ambele părţi sunt rezervate în a da declaraţii hazardate. Nici una dintre echipe nu a dat de înţeles că şi-ar dori cu tot dinadinsul câştigarea acestui trofeu, iar un eventual eşec nu ar însemna un dezastru. Totuşi, rămâne orgoliul. Călimăneştenii îşi doresc să răzbune înfrângerea din campionat, iar pentru Chelcea şi compania această confruntare va fi ultima a sezonului pe care o va disputa cu formaţia Cozia Călimăneşti pe terenul din Treapt şi-şi doresc să lase o impresie bună. Referitor la partida de duminică, 5 martie (în cazul în care meciul se va disputa la această dată şi timpul nu va împiedica şi la nivel de judeţ startul competiţional) antrenorul liderei Diviziei D, Mircea Savu, a spus: „mergem acolo, jucăm şi câştigăm”, iar dacă nu se va întâmpla asta, „oricum nu luăm noi Cupa României. Pentru asta sunt marile cuburi din ţară ca Steaua, Dinamo, Rapid”, în timp ce Costel Chelcea a spus: „Nu dau nici un pronostic. Şansele sunt egale. Meciul este deschis oricărui rezultat. E primul meci, va fi entuziasm de ambele părţi. Noi sperăm să mergem mai departe”.
 
Luncavăţul Popeşti – Petrodam Măciuca
Gazdele au ca obiectiv un loc în semifinale

Arbitri: Adi Comănescu – Bogdan Medrea, Florin Păunescu. Observator: Gigi Olaru

Deşi diferenţa în clasamentul Diviziei D între gruparea din Popeşti şi cea din Măciuca este suficient de mare, se preconizează un meci echilibrat. Gazdele, respectiv Luncavăţul Popeşti pleacă totuşi cu un avantaj, acela al terenului propriu. Însă şi acest avantaj e discutabil, în condiţiile în care starea  terenului nu este tocmai cea mai bună. Indiferent cum va fi, pentru echipa primarului Costel Şerban această competiţie, „Cupa României” reprezintă unul dintre principalele obiective. Dacă nu vor reuşi să ajungă să joace finala pe stadionul „Municipal”, Gigi Becali de Popeşti spunea că ar fi mulţumit şi dacă ar ajunge cel puţin în semifinalele Cupei României. Deci nu concepe altceva decât victoria în acest meci. Elevii lui Costel Briceag ar putea totuşi produce surpriza. Ei sunt încântaţi că ajuns şi până aici, dar nu le-ar displace dacă ar merge mai departe. Măcar această bucurie să le rămână dacă în campionat pătimesc.
 
Topologul Nicolae Bălcescu – Minerul Berbeşti
Vor să arate că au valoare de eşalon superior
Arbitri: Laurenţiu Mosor – Roxana Glăvan, Raluca Ceauşu. Observator: Grigore Tomoiagă

  Dacă partida s-ar fi disputat la Berbeşti, aşa cum a ieşit din urnă la tragerea la sorţi, atunci echipa din Divizia Onoare ar fi avut şanse minime să acceadă în semifinalele fazei judeţene a Cupei României. Faptul că berbeştenii au acceptat să evolueze la Nicolae Bălcescu schimbă radical situaţia. Ambele echipe vor căuta să demonstreze că au valoare pentru eşaloane superioare faţă de cele în care activează acum. Topologul Nicolae Bălcescu, aliniind la start mai mulţi fotbalişti cu experienţă în diviziile B şi C, vor să arate încă o dată, după ce au eliminat pe FC Vartex Rm. Vâlcea – tot divizionară D – că se pot ridica la acest nivel. De cealaltă parte Minerul Berbeşti, ocupanta locului 3 din D, ar vrea să câştige trofeul şi să înfrunte din nou divizionare C, măcar în Cupă dacă în campionat nu sunt priviţi cu şanse reale la câştigarea campionatului.

AS Şirineasa – Unirea Tricolorul Goleşti
Încă o calificare după o neprezentare?
Arbitri: Marian Joiţa – Ion Iordache, Vasile Niculicioiu. Observator: Constantin Pintilie

Incertitudinile din lotul echipei goleştene fac ca echipa profesorului Săraru să fie favorită la calificarea în semifinale. Încercarea colegului nostru Florin Mănoiu de a aduce jucători de la Goleşti, din rândul unor jucători ce doreau să se înscrie în Divizia Onoare, a eşuat. „Noi trebuie să ne prezentăm, dar ne va fi greu în acest moment să contăm pe 11 jucători! Pe de altă parte, având în vedere oficialii delegaţi, sunt circumspect că putem trece de AS Şirineasa. Nu de alta, dar ne-am mai oprit o dată în sferturi când am pierdut la Costeşti cu Iordache la linie. Mă tem că istoria se va repeta!” – a spus Florin. Gazdele, chiar dacă nu au avut prea multe meciuri în această perioadă, aliniază un lot experimentat, în ciuda tinereţii multor jucători. Atuu-rile echipei AS Şirineasa sunt disciplina, imprimată de profesorul Săraru, şi ambiţia transmisă jucătorilor de antrenorul Viorel Ciofâcă.
 
Cum s-au calificat echipele în sferturi?

Flacăra Horezu
32-imi:            calificată direct
16-imi: 1-6 cu Minerul Costeşti (deplasare)
Optimi: 3-1 cu Luceafărul Pesceana (deplasare)
 
Cozia Călimăneşti
32-imi:            calificată direct

16-imi: 3-0 cu Energia Malaia (deplasare)

Optimi: 0-4 cu Olteţul Zătreni (deplasare)
 
Luncavăţul Popeşti
32-imi:            calificată direct
16-imi: 6-2 cu Lera Stroeşti (deplasare)
Optimi: 9-2 cu FC Govora (acasă)
 
Petrodam Măciuca
32-imi:            calificată direct
16-imi: 1-4 cu Avântul Amărăşti (deplasare)

Optimi: 3-0 cu Viitorul Olanu (deplasare) 
Topologul Nicolae Bălcescu
32-imi: 13-0 cu Voinţa Orleşti (acasă)
16-imi: 3-1 cu Petrolul Drăgăşani (acasă)
Optimi: 2-0 cu Vartex Rm. Vâlcea (acasă)
 
Minerul Berbeşti
32-imi:            calificată direct
16-imi: 3-0 cu ALX Mateeşti (deplasare)
Optimi: 4-2 cu Forestierul Băbeni (acasă)
 
AS Şirineasa
32-imi:            calificată direct
16-imi: 3-0 cu Saldi Cernişoara (deplasare)
Optimi: 3-0 cu Tineretul Diculeşti (neprezentare)
 
Unirea Tricolorul Goleşti
32-imi:  calificată direct
16-imi: 4-2 cu Victoria Frânceşti (deplasare)

Optimi: 2-1 cu Electra Rm. Vâlcea (acasă)