Liga IV

Unii cu ratările, alţii cu golul!

• elevii lui Vasile Ilinca au pierdut trei puncte importante în lupta pentru primul loc

Derbiul etapei desfăşurate la finele săptămânii trecute în Liga a IV-a s-a disputat la Berbeşti. S-au aflat faţă în faţă două grupări din primele cinci locuri ale clasamentului, care vizează titlul de campioană judeţeană la sfârşitul sezonului. „Minerii” doreau să se menţină pe panta ascendentă înregistrată în ultimele două etape, în timp ce trupa lui Cristi Bora voia să-şi recupereze punctele pierdute surprinzător pe teren propriu în faţa celor de la Inter Rm. Vâlcea. Soarta meciului avea să fie decisă rapid, încă din minutul 6, atunci când CSM II a deschis scorul dintr-un penalti corect acordat de centralul Nicolae Ciucă.

A fost o lansare în adâncime, o ieşire la ofsaid greşită a jucătorilor de la Minerul Berbeşti, mingea a ajuns la Iordache, care a fost faultat în suprafaţa de pedeapsă de Buliman. Centralul a dictat imediat lovitura de pedeapsă de rigoare, pe care R. Chebar a transformat-o cu siguranţă (0-1). După golul primit, „ortacii” au pus stăpânire totală pe joc, şi-au creat o grămadă de ocazii, însă nici una dintre acestea nu a fost fructificată. Pe rând, elevii lui Vasile Ilinca s-au întrecut în ratări, „campioni” la acest capitol fiind Gârlă – în prima repriză, Buliman (de pe linia porţii, după o centrare care l-a depăşit pe portarul advers, dar pe care fotbalistul celor din Berbeşti, în loc s-o împingă în plasă a deviat-o uluitor în afara buturilor) sau Vladu – după pauză. În minutul 82, berbeştenii au reclamat inclusiv neacordarea unui penalti: Gârlă a sărit la cap, dar a acuzat un cot în figură primit de la un adversar, pe care arbitrul de centru Nicolae Ciucă nu l-a văzut, spre disperarea oficialilor echipei gazdă. 

Vasile Ilinca: „Dintr-o sută şi ceva de ocazii, n-am fructificat nici una!”

La finele partidei, tehnicianul „ortacilor”, Vasile Ilinca, a pus eşecul pe seama ineficacităţii jucătorilor săi. „Am pierdut nemeritat acest joc, am avut o sută şi ceva de ocazii, însă nu am fructificat nici una. După golul primit în minutul 6, dominarea a fost totală de partea noastră, în timp ce jucătorii de la CSM II Rm. Vâlcea au mai încercat câte ceva doar pe contraatac”, a spus Ilinca, iar apoi a adăugat: „Chiar dacă am pierdut ne jucăm în continuare şansa, iar eu chiar sunt în stare să pariez că îi batem sigur în retur, când vom evolua pe terenul de la baza Hidroelectra. Problema noastră principală rămâne terenul de joc, pe un teren mai mare şi mai bun am demonstrat că evoluăm altfel. Şi mă refer aici la terenuri cum sunt cele de la Horezu sau Drăgăşani, unde, de exemplu, ne-am impus categoric, cu 7-0. Din păcate, terenul de acasă ne dezavantajează total”.

 Mihai Manea: „Arbitrul Ciucă a fost cel bun jucător al echipei oaspete!”

Preşedintele celor de la Minerul Berbeşti, Mihai Manea, a lăsat de-o parte orice reţinere şi a acuzat maniera de arbitraj a centralului Nicolae Ciucă. „Ne-a făcut franjuri! Nu ştiu cine l-a delegat la acest meci, dar e clar că nu s-a ridicat la nivelul unui asemenea derbi. În repriza secundă ne-a tocat mărunt, a fluierat numai auirea, iar pe deasupra ne-a refuzat şi un 11 metri cât se poate de clar spre finalul partidei. Şi-a bătut joc de noi, iar în opinia mea poate fi declarat pe bună dreptate cel mai bun jucător al echipei oaspete!”, a declarat Manea.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button