Politica

Frâncu şi Buican au transmis un nou mesaj de unitate

Ieri, liberalii Emilian Frâncu şi Cristian Buican au participat împreună la o nouă întâlnire cu presa, în primul rând pentru a retransmite un mesaj de unitate. În al doilea rând, cei doi candidaţi înscrişi în cursa electorală pentru Parlament au avut şi câteva lucruri de anunţat. Emilian Frâncu şi-a început expunerea făcând referire la câteva dintre acţiunile de suflet susţinute în ultima vreme de liberali, care au continuat şi în această perioadă campania de dotare a şcolilor din judeţ cu computere performante. Emilian Frâncu, candidatul PNL pentru Senat pe colegiul Horezu-Brezoi, a oferit şcolii din Tomşani, împreună cu Ilie Fârtat, liberalul lansat în competiţia pentru Senat la Horezu, un computer de ultimă generaţie. Gesturi similare au făcut şi colegii lor din celelalte colegii uninominale.

Avalanşă de acte umanitare, iniţiate de PNL

Cei doi reprezentanţi ai PNL au participat în aceeaşi zi şi la un eveniment festiv organizat la Casa de Cultură din Horezu, cu ocazia finalizării unor lucrări de modernizare, executate cu fonduri de la Guvern. Emilian Frâncu a mai anunţat şi faptul că au dat roade eforturile sale şi ale colegilor săi, Cristi Buican şi Adrian Toader, preşedintele ANPS – de a obţine cele 18,2 miliarde de lei necesare modernizării căminului de bătrâni din comuna Nicolae Bălcescu. Nu în ultimul rând, liderul judeţean al PNL a dorit să clarifice „dezinformările apărute în presă”. El i-a invitat pe jurnaliştii care l-au criticat că nu ar fi ajutat preoţii din Tomşani să-i contacteze direct, pentru a afla adevărul. Preşedintele liberalilor vâlceni a menţionat că, în afara proiectelor de restaurare şi modernizare a bisericilor, pentru care a intervenit la Ministerul Cultelor, reuşind în cele din urmă să obţină şi finanţare, le-a oferit preoţilor de aici salariul său de parlamentar, pe două luni, pentru a completa bugetul de care aveau nevoie în vederea realizării lucrărilor cu pricina. Emilian Frâncu le-a răspuns şi celor care au luat în derâdere gestul său de a dona bisericilor climatizoare. „Se spunea într-un jurnal că enoriaşii s-ar fi plâns în urma gestului meu, că nu au nevoie de aer rece, pe timp de iarnă, ci de căldură. Păi, ziariştii respectivi ar fi trebuit să ştie, dacă se documentau, că acele climatizoare asigură atât aer rece, dar şi cald, în funcţie de modul în care sunt setate şi de perioada în care sunt folosite. Emilian Frâncu a mai spus că, până în prezent, a oferit bisericilor din teritoriu 62 de climatizoare şi 30 de instalaţii de sonorizare, fără ca cineva să se exprime nemulţumit în vreun fel, ba din contră.

Cristi Buican le-a cerut „fanilor” să voteze şi Frâncu-Fârtat

În intervenţia pe care a avut-o, Cristi Buican, reprezentantul PNL în lupta pentru Camera Deputaţilor pe colegiul Brezoi, a explicat că liberalilor un mare avantaj le-a fost dat de faptul că nu au bâjbâit, ca celelalte partide, în căutarea candidaţilor pentru alegerile parlamentare. Astfel, candidaţii PNL şi-au putut face mai bine şi mai devreme „temele” decât adversarii lor. Totodată, Buican le-a cerut susţinătorilor săi să nu-l voteze doar pe el în data de 30 noiembrie, ci şi pe colegii săi, Emilian Frâncu şi Ilie Fârtat, în aşa fel încât cel puţin nordul judeţului să rămână galben. El a enumerat şi câteva dintre avantajele electoratului dacă PNL va câştiga această zonă. În acest sens, el a vorbit despre continuarea investiţiilor în infrastructură. „Nu cred că am minţit pe nimeni până acum, iar tot ce am promis s-a realizat. Acum, am spus că va continua asfaltarea DN 7 D şi veţi vedea că mă voi ţine de cuvânt. Alături de colegii mei, voi interveni pentru modernizarea tuturor drumurilor din zona de nord a judeţului, dar şi în localităţile aflate mai la sud de Râmnic. Una dintre priorităţile noastre este, de exemplu, asfaltarea drumului Racoviţa-Perişani, pe o lungime de 3 kilometri, cât ne-a mai rămas nerezolvată. Mai avem de asfaltat porţiuni importante şi spre Titeşti, Nicolae Bălcescu sau Galicea, dar şi alte localităţi. Nu aş vrea să închei înainte de a da şi un răspuns celor care au încercat să facă tot felul de asocieri între liberali şi cei care defrişează ilegal păduri în nordul judeţului. Nu sunt bine informaţi, iar instituţiile abilitate le pot elucida această enigmă. În plus, acele activităţi sunt izolate. Exploataţiile forestiere funcţionează în cea mai mare parte legal şi asigură traiul zilnic pentru mii, chiar zeci de mii de familii. Vreţi să-i lăsăm fără pâine şi să închidem aceste activităţi care, repet, în cea mai mare parte se desfăşoară legal?”, a subliniat Buican.     

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button