Liga Nationala

„Alchimistele” au făcut spectacol

Oltchim Rm. Vâlcea – Dunărea Brăila 33-23

La doar trei zile după derbiul câştigat în faţa principalei rivale în lupta pentru titlul de campioană, Oltchim Rm. Vâlcea a disputat o nouă partidă din calendarul Ligii Naţionale de handbal feminin. Miercuri, 1 octombrie, jucătoarele pregătite de Ivica Rimanic şi Aurelian Roşca au întâlnit, în Sala Traian, echipa Dunărea Brăila. Meciul a contat pentru etapa a IV-a şi s-a desfăşurat în devans la cererea formaţiei adverse, care va juca la finele săptămânii în turul secund al Cupei EHF. Aşa cum era de aşteptat, formaţia vâlceană a reuşit să se impună fără prea mari probleme, cu scorul de 33-23 (17-13), elevele croatului Rimanic arătând şi de această dată o poftă de joc extraordinară.

Golurile echipei vâlcene au fost marcate de Gabriella Szucs (5), Narcisa Lecuşanu (5), Adina Fiera (4), Rita Borbas (4), Oana Manea (4), Ramona Maier (3), Roxana Han (3), Adriana Ţăcălie (2), Iulia Puşcaşu (2), Valentina Ardean (1).
Graţie victoriei repurtate în faţa brăilencelor, Oltchim şi-a consolidat poziţia de lideră în ierarhia la zi a Ligii Naţionale. Vâlcencele au 3 puncte în plus în faţa Rulmentului, care pot fi decisive în cazul în care trupa pregătită de Ivica Rimanic nu se va împiedica precum cea braşoveană, pe terenul vreunei echipe neînsemnate din campionat.

Ramona Maier a rămas golghetera echipei

În cele patru meciuri disputate până acum în competiţia internă, Oltchim a marcat de 126 de ori (aşadar o medie de aproape 30 de goluri pe meci) şi ocupă a doua poziţie în topul celor mai eficace grupări din Liga Naţională. Şi în acest sezon, cea mai prolifică jucătoare din echipa vâlceană a rămas Ramona Maier. În primele patru etape, extrema de la Oltchim a marcat 26 de goluri, locurile următoare în acest top fiind ocupate de Narcisa Lecuşanu (16), Adina Fiera (14), Oana Manea (14) şi Gabriella Szucs (14).

 Arbitrajul, într-o zodie nefastă?

După ce s-a ajuns ca în a doua etapă a Ligii Naţionale un meci să fie condus de un singur arbitru – este vorba de partida de la Galaţi, dintre Oţelul şi Tomis Constanţa – acolo unde Alin Cârligeanu nu a putut ajunge la timp, astfel încât colegul său Dragoş Bejenariu a avut nevoie de încuviinţarea ambelor echipe pentru a oficia chiar şi în aceste condiţii, iată că o altă întâmplare (un nefericit accident rutier) a făcut ca partida Rulmentul Braşov – HCZalău, disputată marţi, în devans, să sufere o mică amânare, de aproximativ 35 de minute. Maşina în care se aflau arbitrii Spătaru şi Candidatu a fost implicată într-un accident rutier, însă din fericire cavalerii fluierului nu s-au ales cu leziuni în urma coliziunii şi au putut arbitra ulterior partida de la poalele Tâmpei, care a început în jurul orei 16.40, în loc de 16.00.
 Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button