Liga IV

Mihăeştenii au reuşit să provoace prima înfrângere a „minerilor”

• Deşi au jucat în inferioritate numerică timp de 50 de minute

Deşi erau cotaţi cu şansa a doua, mihăeştenii au reuşit să se impună în faţa grupării antrenată de Vasile Ilinca. Înfrângerea suferită în urma unui penalti, în ultimul minut de joc, în etapa trecută, pe terenul echipei CSM II, i-a ambiţionat pe elevii lui Marian Deaconescu, care-au abordat meciul cu Minerul Berbeşti cu mai multă încredere. Cu încredere, dar mai ales cu ambiţia de a da calculele peste cap, dat fiind faptul că „ortacii” erau consideraţi a fi favoriţi. Iar această ambiţie, alimentată şi de spectatorii prezenţi la meci, a compensat chiar cu faptul că au jucat în inferioritate numerică mai bine de o repriză.

Deşi jocul părea a curge în favoarea lor, mihăeştenii având două ocazii mari prin Cătălin Stănică şi Moldoveanu, acelaşi Cătălin Stănică „şi-a ieşit din pepeni” şi, după un fault normal de joc, a fost eliminat pentru comportare violentă în minutul 40. Antrenorul Deaconescu simţise pericolul şi vroia să-l înlocuiască pe Stănică, însă n-a mai avut timp, jucătorul fiind trimis în tribune fără să se fi efectuat vreo schimbare. Dat fiind dezechilibrul numeric, ne aşteptam ca jocul să se încline în favoarea „ortacilor”. N-a fost aşa. Gazdele au început decis partea secundă şi după 7 minute de la reluare au reuşit să puncteze. Tănăsie l-a executat pe portarul Marinescu în urma unei lovitură libere obţinută la aproximativ 25 de metri de poarta adversă. „Minerii” au încercat să redreseze situaţia, dar n-au mai putut întoarce rezultatul. Săndulescu a ratat două ocazii importante, iar cu 10 minute înainte de final, Grigoroiu a avut şansa unei execuţii de excepţie. A şutat aproape de la mijlocul terenului, însă mingea s-a oprit în transversala porţii adverse. Astfel, partida s-a încheiat la scorul de 1-0 pentru gazde, iar AS Mihăeşti se poate lăuda cu faptul că este prima echipă care-a reuşit să se impună în acest sezon în faţa Minerului Berbeşti.
Au evoluat formaţiile:
AS Mihăeşti: Cârstoiu – Moldoveanu, Ilinescu, Tănăsie, Ciochină, Panaint, Perţa, C. Stănică, A. Stănică, Negrea, Dumitraşcu. Au mai jucat: Răduţ, Andrei Gheorghe şi Petrescu.
Minerul Berbeşti: Marinescu – Milosteanu, Grigore, Buliman, Grigoroiu, Vladu, Vlaicu, Gîrlă, Săndulescu, Nica, Gherghe. A mai jucat Bădiţoiu.
Laurenţiu SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button