Politica

Conservatorii vor candidat eligibil la parlamentare sau funcţia de prefect

• PC dă un ultimatum conducerii PSD Vâlcea

Conservatorii vâlceni sunt în continuare trataţi cu spatele de conducerea organizaţiei judeţene a PSD. Deşi i-au solicitat în mai multe rânduri lui Ion Cîlea o întâlnire oficială în vederea semnării protocolului la nivel judeţean, acesta din urmă nici nu se sinchiseşte să răspundă la telefoanele, bipurile şi sms-urile pe care i le dă liderul interimar conservator, Victor Grigorie. Aşa s-a întâmplat şi vineri, când liderul pesedist n-a răspuns apelurilor acestuia. În replică, peciştii sunt hotărâţi să dea un ultimatum conducerii PSD Vâlcea. În cazul în care nici săptămâna aceasta nu este semnat protocolul, aceştia vor înainta o adresă conducerii centrale a PC, prin care vor cere trimiterea la Vâlcea a unei comisii de mediere.

Dacă nici aşa nu se va putea semna protocolul, conservatorii vor merge până acolo încât vor susţine candidaţi independent cu ocazia alegerilor parlamentare. „La începutul acestei săptămâni, vom da un ultimatum conducerii PSD Vâlcea. În situaţia în care ne ignoră şi acum, vom cere sprijinul comisiei paritare de la nivel central. Nu este un termen stabilit pentru semnarea protocolului, dar dacă PSD a hotărât să înainteze lista cu candidaţi până pe 15 septembrie, considerăm că aceasta este ultima săptămână în care se poate încheia protocolul. Avem şi noi un cuvânt de spus. Hotărârile trebuie luate în comun, pentru că partidele sunt egale, indiferent de mărime. Noi credem în continuare că PSD va lua în considerare cele 10.000 de voturi obţinute de PC la alegerile locale din acest an şi nu îşi permite să piardă un număr aşa de mare de alegători ai alianţei. Dacă suntem ignoraţi şi acum, vom hotărî modalităţile prin care vom acţiona la Vâlcea”, ne-a declarat secretarul executiv şi totodată purtătorul de cuvânt al filialei judeţene a PC, Liviu Boban. Potrivit acestuia, PC Vâlcea ar putea susţine doi sau trei candidaţi independenţi, pe colegiile considerate eligibile. Un alt scenariu luat în calcul este ca în cazul în care PC nu va avea candidat la Vâlcea, imediat după terminarea alegerilor şi preluarea puterii de către alianţă, să obţină, potrivit protocolului, postul de prefect al judeţului.
Se pare că refuzul pesediştilor de a negocia cu conservatorii se datorează unei prevederi din cadrul protocolului, care stipulează că cele 56 de instituţii deconcentrate de la nivel judeţean vor fi împărţite în mod proporţional, în cazul în care alianţa câştigă alegerile din noiembrie: 85% – PSD şi 15% – PC.
Octavian HERŢA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button