Liga IV

Costel Gaiţă, succesorul lui Ciofîcă la echipa primarului Săraru

La cârma grupării susţinută de primarul din Şirineasa, Dan Săraru, se află încă de acum două săptămâni un nou antrenor. Costel Gaiţă, fostul tehnician al echipei de Liga a III-a a Oltchim-ului, a ajuns la o înţelegere cu AS Şirineasa, astfel că acum se ocupă de pregătirea jucătorilor lui Săraru. Încă de la sfârşitul sezonului trecut edilul din Şirineasa a lăsat să se înţeleagă că va avea loc o schimbare pe banca tehnică, însă ideea a prins recent. „Domnul Ciofîcă şi-a manifestat în câteva rânduri intenţia de a se ocupa doar de echipa de echipa de juniori de la CSM. Nu mai avea timp să se ocupe aşa cum îşi dorea de juniori, aşa că am întrerupt colaborarea.

Am făcut o listă cu posibili antrenori şi în capul acestei liste s-a aflat domnul Gaiţă, antrenorul care a realizat ultima mare performanţă a Vâlcii, promovarea unei echipe din Divizia C în Divizia B”, a explicat Săraru schimbarea de la nivelul băncii tehnice. Însă acesta a ţinut să precizeze că aducerea unui nou antrenor care şi-a confirmat valoarea, nu înseamnă neapărat că AS Şirineasa are planuri mari pentru acest sezon. „E drum lung până vom ajunge la ceea ce ne dorim. Nu înseamnă că dacă domnul Gaiţă a venit la echipă, totul merge de la sine. E nevoie de timp pentru a crea o grupare competitivă. Noi asta ne dorim pentru acest an competiţional, crearea unei echipe care să poată emite pretenţii la un obiectiv mai îndrăzneţ în sezonul viitor. Nu pot spune acum ce obiectiv vom avea la capătul acestui campionat, însă ne gândim şi la un eşalon superior celui în care ne aflăm”, a mai spus edilul din Şirineasa.

Stau prost în amicale

Jucătorii de la AS Şirineasa au început deja să lucreze cu noul antrenor. Au efectuat şapte antrenamente până acum sub comanda lui Gaiţă, printre care s-au numărat şi trei jocuri amicale. Deşi a întâlnit două echipe care vin din Liga a V-a şi o a treia care s-a zbătut pentru salvarea de la retrogradare în sezonul trecut, AS Şirineasa nu a reuşit să rupă „gura târgului”. Cu Inter Rm. Vâlcea, echipa lui „Pendy” Cherăscu, a remizat, scor 1-1, în timp ce cu AS Mihăeşti şi Conexin Runcu a pierdut, cu 3-1, respectiv 2-1. „E adevărat, rezultatele din amicale nu au fost bune, însă noi nu am urmărit acest aspect. Important e să meargă echipa în campionat, nu în jocurile amicale”, a explicat Săraru. Altfel spus, mai sunt două săptămâni până la începerea campionatului, aşa că Gaiţă are timp pentru a se hotărî asupra jucătorilor pe care se va baza în acest sezon. Jucătorii pe care-i are în pregătire au şansa de a se remarca şi în această săptămâna când AS Şirineasa mai are programate câteva jocuri de pregătire. Marţi, 5 august, joacă împotriva juniorilor republicani de la CSM antrenaţi de Viorel Ciofîcă, iar joi, 7 august, vor lua parte la un triunghiular organizat pe stadionul Oltchim la care, pe lângă AS Şirineasa, vor participa FC Oltchim şi AS Mihăeşti.

Cătălin Săraru, în pregătiri cu Concordia Chiajna

Unul dintre băieţii lui Săraru, Cătălin, care a făcut parte în sezonul trecut din echipa de juniori republicani a CSM-ului, calificată la turneul zonal, are acum şansa de a ajunge la o echipă de Liga a II-a. Se află în pregătiri cu Concordia Chiajna, urmând ca până la începerea campionatului să fie anunţat dacă va fi oprit în lotul divizionarei B. Oricum, şi în cazul în care va rămâne la Chiajna, Săraru junior va avea de rezolvat mai multe probleme, una dintre ele fiind şi şcoala. Cătălin se află în an terminal de liceu, aşa că o posibilă mutare într-o altă localitate l-ar putea afecta din acest punct de vedere.
Laurenţiu SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button