Diverse

Duel între echipele vâlcene în Cupa României

• Minerul Berbeşti şi FC Oltchim se înfruntă miercuri, 30 iulie, de la ora 17.30, pe terenul echipei din Liga a IV-a, în primul tur al fazei naţionale

Conform împerecherii stabilite de federaţie, câştigătoarea etapei judeţene a Cupei României de anul acesta, Minerul Berbeşti, va înfrunta pe FC Oltchim în prima fază naţională a competiţiei. Deşi porneşte evident cu şansa a doua, antrenorul „ortacilor”, Vasile Ilinca, vrea să producă surpriza şi să-i elimine pe elevii lui Robert Olaru. Tehnicianul din Berbeşti ne-a declarat că a susţinut câteva partide amicale în compania unor formaţii nou-promovate în Liga a III-a, din zona Bucureştiului. Astfel, în primul meci de pregătire, Minerul Berbeşti a câştigat cu 4-2 în faţa celor de la Electrosid Titu şi a pierdut cu acelaşi scor în faţa celor de la Adunaţii Copăceni, echipă din judeţul Giurgiu.

În prima partidă au marcat pentru „mineri”  Nica, Vladu, Meilă şi Gărlă, iar în cea de-a doua Meilă şi Gherghe au fost cei care au reuşit să înscrie cele două goluri. După aceste meciuri de verificare împotriva unor echipe ce aparţin eşalonului superior, tehnicianul „ortacilor” este convins că echipa sa este pregătită pentru Liga a III-a. „Obiectivul nostru în Cupa României, după cum am mai spus, este să câştigăm măcar un meci. FC Oltchim este o echipă stabilă, iar locul 3 pe care l-a ocupat în campionatul trecut confirmă pe deplin acest lucru. Ne va fi foarte greu să ne impunem, dar măcar vreau să avem o prestaţie pe măsură şi să dovedim că le avem cu fotbalul”, ne-a spus antrenorul de la Minerul Berbeşti, Vasile Ilinca.

Robert Olaru absentează de la meci

În urma partidei amicale pe care au disputat-o în compania vicecampioanei Ligii a IV-a, Dinamo Horezu, antrenorul de la FC Oltchim a suferit o accidentare destul de gravă care l-ar putea ţine departe de gazon câteva săptămâni bune. Conform declaraţiilor lui, ar fi suferit o ruptură de claviculă care ar putea necesita o intervenţie chirurgicală. Astfel, în meciul din Cupa României, FC Oltchim va evolua fără numărul 1 al echipei sale. „Accidentarea mea nu va afecta nicidecum jocul băieţilor, pentru că ei activează la nivel profesionist. Săptămâna aceasta aştept verdictul doctorilor. S-ar putea ca această accidentare să necesite o operaţie şi, dacă ar fi aşa, aş lipsi cu siguranţă de pe teren câteva săptămâni bune. Sunt sigur însă că băieţii vor evolua la parametrii maximi chiar şi în absenţa mea. Trebuie să fim pregătiţi suficient de bine, pentru că întâlnim poate cea mai valoroasă echipă a campionatului judeţean. Vasile Ilinca a reuşit să creeze o grupare omogenă, bine organizată. Au în spate şi o tradiţie în Liga a III-a, care îi va ajuta foarte mult. Ca să spun mai concret, Minerul Berbeşti este grupare care se mobilizează cel mai bine în momentele cheie”, a caracterizat antrenorul Olaru viitoarea adversară din Cupa României. În afară lui Olaru, de la FC Oltchim va mai lipsi şi Preda, pentru că a fost sancţionat cu cartonaş roşu în ultima etapă a sezonului trecut.
Deşi nimeni nu-l credita în momentul învestirii în funcţia de antrenor al singurei echipe vâlcene prezente în Liga a III-a, Robert Olaru a făcut o treabă admirabilă şi a reuşit să-şi propulseze echipa până pe locul 3, după ce a preluat-o de pe o poziţie nu tocmai fericită.

Minerul Berbeşti – FC Oltchim
Miercuri, 30 iulie, ora 17.30, Stadionul „Minerul” din Berbeşti
Arbitri: Gigi Mosor (la centru) – Marin Truţă, Marius Badea (asistenţi)
Echipe probabile:
Minerul Berbeşti: V. Marinescu – Milosteanu, Vladu, Buliman, Grigore, Gârlă, Roşia, Vlaicu, Nica, Meilă, Gherghe.
FC Oltchim Rm. Vâlcea: Vlădoi – Cumpănaşu, Stoica, Bărbuţ, Creangă, Nuţu, Pană, Dănuleţ, Marinescu, Smedescu.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button