Politica

Frâncu a prezentat candidaţii PNL pentru Senat şi Camera Deputaţilor

Liderii PNL s-au reunit aseară în cadrul Biroului Politic Central al partidului pentru a analiza lista candidaţilor la alegerile parlamentare, în pregătirea Delegaţiei Permanente de marţi.  Lista candidaţilor supusă aprobării Delegaţiei Permanente de marţi va ţine cont de propunerile venite din partea organizaţiilor judeţene, mai puţin cele care au avut rezultate slabe la alegerile locale şi care nu vor putea să îşi impună proprii candidaţi. Printre organizaţiile cele mai bine cotate, care au câştigat dreptul de a-şi alege singure candidaţii, se află şi cea de la Vâlcea.

De altfel, preşedintele filialei, deputatul Emilian Frâncu a organizat ieri o conferinţă de presă pentru a prezenta finaliştii competiţiei interne. Pe cele mai grele colegii pentru Camera Deputaţilor, Râmnicu Vâlcea – Sud şi Nord, vor candida Ion Nicolae şi Mihai Aristotel Ungureanu. Cristi Buican, liberalul cu cele mai mari şanse de a fi ales deputat din primul tur, va candida, cum era de aşteptat, în colegiul Nord (Brezoi). Fostul şef SIE Cătălin Harnagea va candida şi el într-unul din colegiile din Vâlcea. El a ales Bălceştiul, în primul rând pentru că acolo s-a născut şi este foarte cunoscut. Pe zona Horezu, liberalii vor încerca să câştige alegerile pentru Camera Deputaţilor cu Ilie Fârtat, unul dintre oamenii de bază ai partidului. La Drăgăşani, PNL speră să facă o figură bună intrând în competiţia electorală cu ministrul secretar de stat Zvetlana Preoteasa.

Cei mai bine cotaţi candidaţi au renunţat primii
• Iordache şi Pavelescu s-au retras din competiţie, lăsându-i culoar liber Zvetlanei

Emilian Frâncu a explicat ieri că Gheorghe Iordache, fostul primar al localităţii, a preferat să iasă din competiţie motivând că timpul nu i-ar ajunge pentru afaceri şi campania electorală. În schimb, colegul său, doctorul Alin Pavelescu şi-a justificat ieşirea din cursă afirmând că nu dispune de o sumă foarte mare pentru susţinerea campaniei electorale. Efortul financiar pe care trebuie să-l suporte un candidat la alegerile parlamentare din acest an este estimat la câteva miliarde de lei. Mulţi s-ar întreba în aceste condiţii de unde ar avea, de exemplu, Zvetlana Preoteasa, atâţia bani. O posibilă explicaţie este oferită tot de Emilian Frâncu. Liderul PNL se arată convins că, la cât de apreciată este fosta lideră OFL de colegii potenţi din punct de vedere financiar, problema finanţării campaniei acesteia n-ar fi decât o chestiune de detaliu. Din informaţiile noastre, Preoteasa nu stătea chiar pe roze cu banii în urmă cu câţiva ani, când pentru a-şi cumpăra haine, se bârfea că ar frecventa cam toate second-hand-urile din municipiu. Mai nou, însă, în garderoba liberalei au apărut foarte multe haine de blană şi costume de firmă, deci n-ar fi exclus ca şi starea sa financiară să fi cunoscut o schimbare spectaculoasă, inexplicabilă pentru noi, dar asta-i o altă poveste, cu care vă vom reţine atenţia cu altă ocazie.

Liberalii îşi propun să obţină cel puţin trei mandate în Parlament

În finala competiţiei pentru Senat, s-au calificat Emilian Frâncu (Colegiul Horezu-Brezoi), Gheorghe Ioniţă (Colegiul Râmnicu Vâlcea) şi Gheorghe Folea (Colegiul Drăgăşani-Bălceşti). Liderul judeţean al PNL a anunţat că ţinta minimală pe care liberalii vâlceni şi-au propus-o în alegerile parlamentare este obţinerea a două mandate de deputaţi şi unul de senator. „Atât ne-a mai lăsat PD-L, care a anunţat că are de gând să câştige patru deputaţi şi doi senatori. Vă daţi seama că, în condiţiile în care nu va atinge acest obiectiv, şi eu sunt convins că democrat-liberalii n-au nicio şansă să obţină acest scor, ce ţine mai degrabă de domeniul science-fiction, PD-L va avea parte de un eşec. Mai bine îţi propui mai puţin şi realizezi mai mult decât invers, pentru că, de exemplu, eu cred că PNL are toate şansele să ia trei deputaţi şi un senator. Şi PSD trebuie să ia ceva, nu? Bine, noroc că, deocamdată, PSD nu a anunţat şi el un obiectiv de genul celui făcut public de PD-L, pentru că atunci nu mai rămânea nimic pentru liberali”, a precizat ironic deputatul Frâncu.
Prea multe speculaţii pe tema şanselor candidaţilor anunţaţi până acum în cursa pentru Senat nu se fac. Emilian Frâncu porneşte în competiţie cu prima şansă pe zona Horezu-Brezoi, unde succesul îi este garantat, potrivit evaluărilor făcute în ultima vreme, în proporţie de peste 40 la sută. De altfel, el este considerat cel mai activ parlamentar vâlcean în perioada 2004-2008, contribuind la atragerea câtorva mii de miliarde de lei în judeţ pentru îmbunătăţirea infrastructurii, modernizarea şcolilor, renovarea bisericilor, dar nu numai. El a participat şi la elaborarea unor legi apreciate de electorat, cum ar fi Ordonanţa 7.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button