Diverse

La Vâlcea s-a instaurat moda antrenorilor din spaţiul ex-iugoslav

• Rimanic la Oltchim şi Ilievski la Chimia îşi încep munca în această vară • Rasic a fost primul tehnician ex-iugoslav din istoria Oltchim-ului • anul trecut, BC Rm. Vâlcea l-a avut ca antrenor pe bosniacul Ozren Seleskovic

Croatul Ivica Rimanic este cel de-al doilea antrenor străin din istoria formaţiei Oltchim Rm. Vâlcea. Primul tehnician de altă naţionalitate decât cea română a provenit tot din fostul spaţiu ex-iugoslav. Este vorba de sârbul Djordje Rasic, care-a pregătit gruparea vâlceană în două rânduri, în decursul a două campionate, în anul 2005. Altfel, numirea croatului Ivica Rimanic la Oltchim survine la câteva zile după ce şi patronul echipei de fotbal Chimia Rm. Vâlcea, George Frăsin, a anunţat că va apela la un tehnician din fostul spaţiu iugoslav, în speţă macedoneanul Nikola Ilievski.

Altfel, clubul Oltchim se află la a doua experienţă cu un antrenor din fostul spaţiu iugoslav, precedenta încercare fiind cu Djordje Rasic, un sârb care-a pregătit în două rânduri echipa vâlceană (în anii 2004-2005), însă fără a avea rezultate notabile, poate şi datorită faptului că nu a avut la dispoziţie un lot precum cel de acum, când s-au investit foarte mulţi bani în aducerea unor jucătoare de valoare.
În aceeaşi ordine de idei trebuie precizat faptul că în vara anului 2007 oficialii echipei de baschet masculin BC Rm. Vâlcea au adus pe banca tehnică un antrenor din spaţiul ex-iugoslav, bosniacul Ozren Seleskovic, care nu a rămas în funcţie decât în primele cinci etape ale Diviziei A, fiind demis ulterior din cauza rezultatelor slabe şi-a jocului fără orizon prestat de Silviu Lupusavei şi compania.
Aşadar, cum până acum nici unul dintre tehnicienii din spaţiul ex-iugoslav nu a izbândit la Vâlcea, rămâne de văzut care va fi soarta celor doi tehnicieni instalaţi în această vară la echipa de handbal Oltchim şi la cea de fotbal Chimia. (N.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button