Politica

Tinerii politicieni vâlceni se retrag din cursa pentru Parlament

Deşi iniţial ideea de a candida pentru Parlamentul României la alegerile generale din toamnă părea să le surâdă unora dintre tinerii politicieni vâlceni, se pare că anumiţi factori i-au determinat pe mulţi dintre aceştia să se răzgândească. Ambiţioşi şi dornici de afirmare, junii politicii vâlcene au reuşit în ultimii ani să ia faţa multora dintre „dinozaurii” înţepeniţi în structurile de conducere ale organizaţiilor judeţene. Rezultatele alegerilor locale din acest an demonstrează că lupii tineri au scos scoruri net superioare seniorilor într-o serie de localităţi de care răspund. Sacrificându-şi timpul şi banii, tinerii au reuşit să scoată primari, viceprimari şi consilieri locali chiar şi acolo unde partidele pe care le reprezintă nu au stat niciodată grozav.

Bunele rezultate înregistrate i-au încurajat pe aceştia să-şi dorească mai mult. Însă, aşa cum se întâmplă mai întotdeauna, socotelile de acasă nu se potrivesc cu cele din târg.
Aşa se face că deşi într-o primă fază păreau candidaţi siguri ai PNL la alegerile parlamentare, Bogdan Pistol, Victor Popescu şi Victor Stănculescu au făcut pasul înapoi şi au anunţat că nu mai doresc să se înscrie în competiţia internă. Dacă Bogdan Pistol nu a specificat deocamdată care sunt motivele ce l-au determinat să renunţe la a mai candida, pentru cei doi Victori lucrurile sunt destul de clare. Cei doi nu se pot lăuda cu averi de invidiat iar cele 100 de milioane de lei pe care fiecare liberal care doreşte să se înscrie în competiţia internă organizată de conducerea partidului trebuie să le plătească pentru achitarea unui sondaj de opinie, nu sunt la îndemâna oricui. O dată plătiţi aceşti bani, nimeni nu-ţi garantează că vei fi şi candidat al partidului la alegerile din toamnă. Chiar şi în ipoteza în care te clasezi pe un loc onorabil în urma sondajului şi primeşti permisiunea de a candida, costurile campaniei electorale sunt enorme. Mai toţi politicienii vâlceni sunt de acord că o campanie modestă nu poate costa mai puţin de un miliard de lei, în timp ce una profesionistă poate scoate din buzunarele candidatului chiar şi câteva sute de mii de euro.
Un alt tânăr politician vâlcean care a anunţat că nu va candida la alegerile parlamentare este consilierul judeţean democrat-liberal, Bogdan Almaşi. Liderul Tineretului Democrat-Liberal de la nivelul judeţului Vâlcea ne-a declarat zilele trecute că nu intenţionează să candideze pentru un post de deputat, deşi se bucură de o imagine bună în localităţile pe care le-a coordonat în campania electorală. „Am prea multe de făcut în calitatea mea de consilier judeţean. Consider că cei patru ani pe care-i voi petrece în această funcţie îmi vor fi de un real folos pe viitor şi, cine ştie, poate că în 2012 voi candida la Parlament”, ne-a spus tânărul pedelist.
Octavian HERŢA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button