Liga IV

Adi Lupu aşteaptă un verdict pentru echipa sa

• tehnicianul de la CSM Drăgăşani doreşte susţinere de la Consiliul Local

Prestaţia fotbaliştilor de la CSM Drăgăşani în campionatul care tocmai s-a încheiat în urmă cu o lună a fost mai mult decât mulţumitoare pentru conducerea clubului cât şi pentru iubitorii sportului-rege. Tehnicianul Adi Lupu a reuşit să imprime jucătorilor o conduită responsabilă în baza căreia au ajuns pe locul 3, obţinând astfel „medalia de bronz”. La un moment dat, principala echipă a Drăgăşaniului era favorită chiar la câştigarea titlului, însă pierderea disputei directe din tur cu Hidroelectra a scos-o definitiv din cărţile promovării. Se vorbea după acea partidă că drăgăşenenii nu ar fi dorit să fie un impediment pentru campioana din acest an, lucru demonstrat în mare măsură şi de lejeritatea cu care au pierdut.

Campionatul s-a încheiat şi nicio echipă din elita fotbalului vâlcean nu a reuşit să promoveze în Liga a III-a. Deocamdată, soarta CSM-ului este delicată, deoarece principalul susţinător financiar al grupării, doctorul Alin Pavelescu, a pierdut lupta pentru fotoliul de primar în Drăgăşani. În contextul în care ar fi reuşit să ocupe acest post, el s-ar fi dedicat ca şi până acum echipei de fotbal, prin acordarea de fonduri suplimentare de la bugetul local. Dar va face cu siguranţă o propunere în Consiliul Local al oraşului Drăgăşani, prin care echipa de fotbal să beneficieze în continuare de fondurile necesare. Un lucru ester totuşi aproape cert: doctorul Pavelescu va sponsoriza în continuare chiar din propriul buzunar activităţile fotbalistice, în contextul în care de la Primărie nu va apărea nicio soluţie concretă. Antrenorul Adi Lupu a declarat că aşteaptă să se liniştească mai mult apele la primărie şi, totodată, prima sedinţă a noului Consiliul Local.
„Echipa nu s-a reunit, elevii mei beneficiază de o vacanţă ceva mai lungă. Deocamdată, aştept cu nerăbdare un rezultat în privinţa viitorului acestei echipe pe care o antrenez. Sper ca autorităţile locale să vină cu un răspuns pe măsură şi să nu neglijeze CSM-ul, la fel cum au făcut-o şi consilierii din mandatul precedent. Doctorul Alin Pavelescu a susţinut permanent echipa de fotbal, însă acest lucru nu cred că va funcţiona până la nesfârşit. Autorităţile locale trebuie să devină mai responsabile şi să înţeleagă importanţa majoră pe care o are sportul şi aici mă refer şi la fotbal, pentru că tot am înregistrat un parcurs destul de frumos în campionat. În acelaşi timp, consilierii trebuie să aprecieze efortul şi seriozitatea băieţilor care au demonstrat că şi Drăgăşaniul este un punct important pe harta de fotbal a judeţului Vâlcea. Dacă îşi dau seama de acest lucru, atunci vor sprijini cu siguranţă echipa”, ne-a declarat antrenorul Adi Lupu.
Pentru că acest aspect mai puţin plăcut va fi dezbătut într-o eventuală sedinţă a Consiliului Local, tehnicianul drăgăşenean nu se poate pronunţa deocamdată asupra viitorului echipei şi nici asupra obiectivului stabilit pentru ediţia de campionat 2008-2009. „Consider că băieţii pe care i-am antrenat au fost admiraţi pentru jocul de care au dat dovadă, iar locul 3 ocupat în clasament dovedeşte că în acest oraş sportul nu a murit, dar are nevoie de susţinere pentru a se dezvolta în continuare. Cam aşa ar trebui să judece autorităţile locale, pentru că sunt în mare măsură responsabile de performanţele pe care un oraş le are în orice disciplină sportivă”, a mai spus Adi Lupu.

Juniorii 1993 din Drăgăşani, locul 2 la turneul de la Târgu-Jiu

Dacă la echipa mare a CSM-ului din Drăgăşani situaţia financiar-administrativă nu este chiar deloc prea clară, în schimb, juniorii aceluiaşi club au înregistrat recent câteva rezultate foarte bune la nişte competiţii zonale. Astfel, grupa de juniori 1993, câştigătoarea etapei pe judeţ a Campionatului Naţional, pregătită de însuşi Adi Lupu, a ocupat locul 2 la un turneu interjudeţean ce a avut loc la Târgu-Jiu, la jumătatea lunii iunie. „La etapa zonală, ne-am clasat pe locul secund, învingând cu 4-0 pe Drobeta-Turnu Severin şi cu 3-2 pe Pandurii Tg. Jiu. Am pierdut însă cu 5-0 în faţa mult titratei echipe de la Şcoala „Gică Popescu” din Craiova. A fost o oportunitate prin care să verific tehnicitatea jucătorilor mei şi tot ceea ce pot spune este că sunt pe deplin satisfăcut de conduita lor de pe teren. Competiţia a fost de un nivel ridicat, participând echipe care au în spate tradiţie în acest sport. Momentan, ne pregătim intens pentru campionatul republican la juniori A şi B. Aş dori să mai menţionez că, printre remarcaţii turneului de la Târgu-Jiu, se numără Darius Enache şi Lucian Diaconu. Totodată, sunt mulţumit pentru faptul că toţi jucătorii au evoluat la parametrii ceruţi. Sunt sigur că la turneele viitoare vom depăşi aceste performanţe, pentru că antrenez un lot de copii foarte talentaţi cu o poftă uriaşă de victorie. În campionatul republican ce va începe peste puţin timp vom fi cu siguranţă printre primele echipe”. a încheiat antrenorul de la CSM Drăgăşani.
Lotul echipei de juniori 1993 din Drăgăşani a fost compus din următorii jucători: Adrian Lupu, Ionuţ Călinescu, Marius Bogdan, Angelo Olteanu, Gabriel Papa, Ovidiu Popescu, Vlăduţ Preloiu, Samir Ionescu, Mihai Clenci, Alin Pecioiu şi Adrian Păun.

Lucian CORNECI

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button