Diverse

9 rețete delicioase de la Supermercato pe care le poți găti cu tonul din conservă

Ești un fan al consumului de ton? Obișnuiești să achiziționezi alimente la conservă pentru a avea pe ce să pui mâna atunci când rămâi în pană de idei? Conservele de pește sunt alimente versatile, au termen lung de păstrare și sunt ușor de utilizat pentru o masă rapidă. Tonul la conserva este destul de accesibil la preț, îți aduce multe beneficii pentru sănătate și ai nenumărate variante pentru a-l consuma. Îți prezentăm 9 rețete delicioase pe care să le gătești rapid cu conserva de ton.

Paste cu ton 

Cea mai simplă și rapidă rețetă atunci când vrei să pregătești o masă rapidă, cu puține ingrediente este chiar acesta: paste cu ton.

Un meniu pe care îl iubește aproape oricine și în care te poți folosi de ingrediente pe placul tau, pe care sa le combini cu tonul din conservă.

Adaugă la rețeta de paste cu ton capere și brânză mozzarella și bucură-te de o masa în stil mediteranean sau folosește-te de alte variante pe care să le combini cu această rețetă.

1. Salată de ton cu avocado

Dacă simți nevoia unei guri de aer proaspăt după mancarea grea de sărbători, salata de ton și avocado este exact ce îți trebuie.

Consistentă și sățioasă, este perfectă pentru un mic dejun sănătos sau pentru a fi pusă la pachet.

Servește o cu pâine prăjită, foaie de tortilla, crutoane sau biscuiții sărați.

2. Paste cu ton și roșii 

Deși pare o rețetă foarte simplă este delicioasă și perfectă în special în sezonul cald, atunci când îți dorești o mâncare ușoară dar rapidă.

Te poți folosi de orice tip de paste pentru acest preparat. De la spaghete, la penne sau fusilli.

Avantajul pastelor scurte în această rețetă este că vor reține mai bine sucul delicios de roșii.

3. Salată asiatică de ton

În cazul în care vrei să gătești un preparat la fel de ușor de făcut dar mai complex ca și gust și arome, salată asiatică de ton este soluția.

La acest preparat nu vei folosi maioneză ci ridichi, ceapă verde, morcovi mărunțiți, coriandru , ghimbir.

Ca și dressing îl vei folosi pe cei făcut din  de oțet de orez și ulei de susan.

O salată perfectă care se servește rece și poate fi consumată alături de legume verzi, în sandviș-uri sau în lângă vestiții tăiței chinezești.

4. Paste cu ton și rucola

O rețetă în stil italian pe care  vei iubi negreșit în special dacă îți plac frunzele verzi.

Aici, este important să folosești o conservă de ton italian pentru ca gustul să fie original și îți garantăm ca va deveni una dintre preparatele preferate ale familiei tale.

Pe lângă rețeta clasică de paste cu ton, adaugă rucola și fulgi de ardei iute.

În cazul în care îți dorești, poți înlocui rucola cu baby spanac pentru un gust mai dulce.

5. Chiftele cu ton

Renunța la clasicele chiftele în favoarea acestora. Nu vei regreta iar copii tăi le vor iubi.

O rețetă ușor de preparat, delicioasă care va deveni favorită în casa ta, negreșit.

Folosește-te de carnea din conserva de ton în loc de carnea de porc și adaugă muștar și lămâie. Gustul te va suprinde!

6. Salată de fasole albă și ton

O combinație mai rar făcută în România dar care îți garantează o experiență a gustului cu totul aparte.

Pline de proteine, apetisantă și aromată, este perfectă pentru un prânz delicios.

Te poți folosi de fasolea din conservă pentru a reduce timpul de gătire. Adaugă ceapă roșie și ton în ulei pentru cea mai bună combinație de gusturi.

7. Sandviș cu salată de ton

Te-ai plictisit de clasicul sandviș cu salam și brânză? Atunci este timpul să încerci această rețetă foarte gustoasă.

Pune peste un toast prăjit salată de ton, căreia i-au adăugat pătrunjel proaspăt, muștar de Dijon maioneză și chiar brânză.

Vei avea parte de o explozie de gusturi iar acest sandviș va deveni cu siguranță unul dintre preferatele tale.

8. Paste cu ton și capere în sos de vin alb

Pentru o cină complet uimitoare, alege această rețetă.

Cu o aromă inconfundabilă a stilului italian, pastele cu ton și capere este unul dintre acele preparate pe care le vei adora și vei surprinde, de fiecare dată.

Adaugă pătrunjel, ceapă și fulgi de ardei iute.

În cazul în care nu îți place să gătești cu vin, poți înlocui vinul cu suc de lămâie sau oteț de vin alb.

Articole Similare

Back to top button