Diverse

5 băuturi aperitiv pe care trebuie să le încerci anul ăsta

Băuturile aperitiv sunt privite deseori superficial, spre deosebire de vin, whisky sau bere artizanală. Însă nu doar acestea din urmă au gusturi bogate și calități deosebite. Băuturile servite înainte de masă pot fi la fel de complexe. Deși tradițional acestea se beau înainte de masă pentru stimularea apetitului, în prezent se folosesc și la prepararea anumitor cocktailuri. Lumea aperitivelor este diversă și conține băuturi diverse, de la spirtoase la vermuturi și lichioruri. Descoperă, în continuare, care sunt cele mai bune băuturi aperitiv pe care merită să le încerci în acest an. 

1. Lillet

Lillet este o băutură apărută la finalul secolului al XIX-lea, în faimoasa regiune franceză Bordeaux. Dintre băuturile aperitiv de pe Nitelashop.ro, aceasta este cea mai apreciată. Lillet se fabrică din struguri și coji de portocală și există atât versiuni albe, cât și rosé sau roșii. Concentrația de alcool este de 17%, iar gustul are nuanțe subtile de miere, portocală și bitter. Se bea rece sau cu gheață. Se poate combina și cu apă tonică pentru un gust proaspăt și răcoritor.

2. Aperol aperitiv

Aperol este inconfundabil datorită culorii portocalii. Intensitatea sa nu se rezumă doar la impactul vizual, ci caracterizează și gustul. Numeroasele ierburi aromatice și rădăcini completează ingredientele principale: portocalele dulci și bitterul. Rețeta acestei băuturi este în continuare secretă, astfel că gustul său nu poate fi replicat. Aperol are și arome discrete de vanilie și de lemn, care persistă după degustare. Textura este catifelată și contribuie la potențarea aromelor. Nivelul de alcool este de 11%.

3. Puccini Canella

Acest aperitiv italian este un deliciu clasic, deliciu care impresionează prin rafinamentul său. Puccini Canella conține o treime suc cu pulpă de mandarine și două treimi vin spumant. Nivelul de alcool este de 5%, iar numărul de calorii redus. Mai exact, un pahar are doar 80 kcal, ceea ce îl face ideal pentru persoanele care țin la siluetă. Puccini Canella are un gust foarte dulce, datorită mandarinelor bogate în zaharuri. Culoarea băuturii este portocaliu deschis, iar aromele sunt de struguri, miere și citrice. Se servește răcit la 3-5 grade Celsius. 

4. Campari

Italienii sunt, fără îndoială, maeștrii aperitivelor, iar Campari dovedește priceperea lor. Ca orice bitter, și Campari se produce prin infuzarea mai multor ierburi într-o băutură spirtoasă. Culoarea sa, un roșu intens, iese în evidență. Gustul său amărui este nuanțat de arome de citrice, sirop și mirodenii. Complexitatea gustului și caracterul puternic îl fac ideal pentru cocktailuri ca Negroni, Old Pal și Jungle Bird. Conținutul de alcool de 20-28% este mare față de al altor aperitive. Se servește rece, neapărat cu gheață sau cu apă carbogazoasă. Câteva felii de portocală îl fac mai plăcut la gust celor care nu tolerează gustul foarte amar. Se consumă și sub formă de șpriț.

5. Sanbitter Rosso

Sanbitter Rosso este un bitter care se distinge prin faptul că nu conține alcool. Astfel, îl poți bea oricând, indiferent dacă urmează să șofezi sau să te duci la serviciu. Este un produs relativ recent, fiind produs pentru prima oară în 1961, sub denumirea de Bitter Sanpellegrino. Culoarea sa roșie amintește de Campari, dar nici gustul nu este foarte diferit. Aromele de plante amărui și notele de fructe și mirodenii îl fac ideal atât pentru servirea ca atare, dar și pentru includerea în cocktailuri. Sanbitter Rosso se bea de la frigider sau cu multă gheață și felii de lămâie. 

Aperitivele sunt băuturi care stârnesc pofta de mâncare dar care pot fi băute și când socializezi, sub formă de cocktailuri. Cele cinci băuturi aperitive pe care ți le-am prezentat se disting prin calitatea excepțională și aprecierea de care se bucură printre consumatori.

Articole Similare

Back to top button