Acasă Diverse 1500 de structuri sportive vor beneficia de subvenţii în valoare de până...

1500 de structuri sportive vor beneficia de subvenţii în valoare de până la 200.000 de euro

123
0
Prin intermediul Planului Național de Investiții și Relansare Economică, 1500 de structuri sportive vor beneficia de subvenţii în valoare de până la 200.000 de euro pentru investiţii în terenuri de sport, cabinete medicale, centre de recuperare, tehnologii de monitorizare a performanţelor sportive.

”Vom acorda sprijin cluburilor private şi de stat, chiar şi federaţiilor. Vor fi granturi de maximum 200.000 de euro. Suma toată e de 180 de milioane de euro, din bani europeni. Vorbim de investiţii în terenuri de antrenament, de centre de recuperare medicală, noi tehnologii. Din estimări, numărul beneficiarilor va fi de aproximativ 1.500 de structruri sportive”, a anunţat ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe.

”Se vor construi 12 complexuri sportive, 5 săli polivalente, 250 de săli de sport şi 400 de baze sportive”. Promisiuni electorale?

„În ceea ce priveşte investiţiile în infrastructură, suma totală se va ridica la 13,5 miliarde de lei în perioada 2021-2027. Este vorba despre construirea a 12 complexuri sportive cu o capacitate cuprinsă între 3.000 şi 30.000 locuri, a 8 bazine olimpice, a 5 săli polivalente cu o capacitate între 5.000 şi 16.000 de locuri, a 5 patinoare artificiale pentru competiţii, a 250 de săli de sport şcolare şi a 400 de baze sportive. Aceste investiţii sunt semnale de alarmă pentru infrastructura sportivă a Capitalei. Este îngrijorător că această capitală europeană nu are acum o sală polivalentă la standarde europene, nu are un patinoar, nu are arene de tenis care să găzduiască un turneu internaţional. Marea infrastructură pentru sportul de performanţă se află într-un proces de ameliorare pentru că la fotbal vedem deja stadioane la standarde europene. Viitorul ar trebui să aparţină sălilor polivalente multifuncţionale, pentru că toate sporturile suferă în momentul de faţă, apoi patinoarelor şi bazinelor. Acestea sunt cam trei tipuri de investiţii în infrastructură care ar trebui să aibă prioritate în ceea ce priveşte investiţiile publice”, susţine ministrul Tineretului şi Sportului.
Conform planurilor guvernanţilor, pe termen lung se vor amenaja şi 10 centre sportive pentru performanţă, valoarea acestei investiţii ridicându-se la aproximativ 2 miliarde lei.