Acasă Diverse 3 ponturi pentru proprietarii de apartamente: cum să închiriezi mai ușor și...

3 ponturi pentru proprietarii de apartamente: cum să închiriezi mai ușor și la un preț mai bun

539
0

Perioada dinaintea începerii noului an școlar și universitar este cea mai potrivită pentru proprietarii de apartamente, care pot găsi mai ușor clienți. Cu toate acestea, dacă nu adoptă măsurile potrivite, pot sta cu apartamentul neînchiriat perioade bune de timp. Ce poate fi făcut pentru ca închirierea să poată fi realizată mai ușor și chiar la un preț mai bun?

Pentru a răspunde la această întrebare am apelat la experții portalului de imobiliare online compariimobiliare.ro. Această platformă oferă informații complete și statistici pentru fiecare oraș al României, cu prețuri medii de închiriere în funcție de zone și numeroase alte criterii. Să vedem care sunt ponturile oferite proprietarilor, pentru ca închirierea să fie realizată mai rapid.

Preț corect și disponibilitate pentru negociere

În nici un caz nu trebuie ca apartamentul sau garsoniera de închiriat să fie supraevaluate din punct de vedere al prețului. Acest lucru poate îndepărta viitorii chiriași, care vor căuta o ofertă mai bună. Desigur, nu este avantajos nici dacă prețul solicitat este subevaluat.

Cei care își doresc să se informeze suplimentar pot să acceseze chiar secțiunea de anunțuri imobiliare Valcea a portalului online anterior menționat. Acolo vor putea vedea prețurile medii de închiriat pe zone și cartiere, calculate și actualizate zilnic, în funcție de oferta prezentă pe piață.

Prețul corect trebuie să fie stabilit ținând cont de dotări, utilități și proximitate față de punctele de interes. De asemenea, locul de parcare, o boxă pentru depozitarea diverselor lucruri și alte asemenea facilități pot să influențeze prețul de închiriat.

Chiar dacă prețul este stabilit corect, din partea proprietarului trebuie să existe și o anume flexibilitate. Cuvântul cheie este aici „negociabil” – uneori poate face diferența între o tranzacție imediată și una amânată temporar sau definitiv.

Aranjarea apartamentului și conceperea anunțului imobiliar

Modul în care arată apartamentul sau garsoniera ce urmează să fie închiriată poate fi decisiv când vine vorba de efectuarea tranzacției. Sfaturile experților compariimobiliare.ro pentru proprietari sunt astfel următoarele:

  • Nu încărca spațiul cu prea multă mobilă; în niciun caz nu apela la mobilă veche, ci mergi pe ceva mai modern, mai practic.
  • Asigură-te de funcționalitatea deplină a instalațiilor sanitare, de gaz și electricitate.
  • Baia și bucătăria sunt cele mai importante! Igienizează în totalitate aceste zone și dă cu un strat proaspăt de var lavabil și pereții întregii locuințe.
  • Schimbă electrocasnicele vechi sau oferă posibilitatea de a le schimba pe parcurs, din banii încasați pe chirie.

Următorul pas este conceperea anunțului imobiliar, care va trebui să cuprindă o descriere completă și detaliată a apartamentului sau garsonierei de închiriat. Alături de specificații, dotări și facilități vor trebui incluse și fotografii de înaltă calitate, pentru ca doritorii să își poată face o idee înainte de a viziona efectiv locuința de închiriat.

Clauze clare și un plus de credibilitate prin semnarea unui contract de închiriere

Semnarea unui asemenea contract oferă solicitanților o mai mare credibilitate față de proprietar. Desigur, contractul va trebui să includă clauze clare cu privire la valoarea chiriei, datele de plată, modalitățile de plată, obligații și drepturi pentru ambele părți, preaviz sau vizite lunare ale proprietarului.

Odată ce vor fi respectate sfaturile de mai sus, închirierea unui apartament sau a unei garsoniere nu va mai fi o provocare atât de mare. Pentru sfaturi, informații suplimentare și detalii cu privire la prețurile chiriilor sau apartamentelor de vânzare în diverse zone ale țării doritorii pot accesa portalul de imobiliare online menționat – compariimobiliare.ro.