Liga NationalaHandbal

SCM sau TGV? Iryna, Asma și Daniela au făcut spectacol în Polivalentă!

Vineri, 16 decembrie, în Sala Sporturilor Traian din Rm. Vâlcea, s-a disputat ultimul meci din etapa a IX-a a Ligii Florilor, între SCM Rm. Vâlcea și Măgura Cisnădie. Gazdele aveau nevoie de o victorie pentru a rămâne aproape de podium. S-a conturat din primele 30 de minute. Sibiencele au încercat să opună rezistență la început. S-a mers ”cap la cap” până în minutul 19, când Asma Elghaoui a mărit ecartul la două goluri, după o minge apărată de Hosu. Daciana s-a evidențiat și în debutul partidei, când a apărat o aruncare de la 7 metri. A fost aproape să salveze echipa și la a doua, dar mingea a revenit la executantă. Neagu a punctat atunci pentru Măgura. În minutul 27, SCM avea trei goluri în față. Lupei a punctat pentru 16-13. Tot trei goluri diferență au fost și la finalul primului mitan: 19-16. Tânăra Coman a stabilit scorul pauzei.
În partea secundă, Glibko, Elghaoui și De Jong și-au continuat recitalul. S-au dus ca un tăvălug peste adversare. Elevele lui Weber nici nu au știu ce le-a lovit. Cu mai multă atenție, roș-albastrele puteau depăși pragul de 40 de goluri în acest meci. Au fost ”doar” 38. SCM a câștigat confruntarea cu 38-32.

Iryna a marcat 12 goluri în acest meci. De Jong și Elghaoui au contribuit la spectacol cu câte șapte goluri. Bucur a marcat de cinci ori. Trei goluri s-au consemnat în dreptul niponei Asuka Fujita. Lupei (2 goluri), Băcăoanu (1) și Coman (1) s-au mai aflat pe lista marcatoarelor. Glibko a dat emoții, la un moment dat. La schimbare, pe bancă, a primit timp de câteva minute îngrijiri medicale. Nu a fost ceva grav, doar o contuzie, iar finalul a prins-o tot pe teren, din păcate pentru adversare.
Cu acest succes, SCM a revenit pe locul 5, la egalitate de puncte cu Rapid, campioana en-titre și la trei puncte distanță de podium. Urmează un meci cu o echipă incomodă, în deplasare, la Zalău. Ultima confruntarea între cele două pe terenul trupei sălăjene s-a lăsat cu un memoriu din partea Vâlcii, care a acuzat maniera de arbitraj și mai multe decizii greșite ale oficialilor, care ar fi influențat rezultatul final, favorabil gazdelor. Acum, trupa lui Tadici nu pare să fie la același nivel de anul trecut. Are trei victorii și ocupă doar locul 11. Meciul este programat pentru joi, 22 decembrie. Va fi transmis pe Pro Arena, de la ora 17.00.


Revenind la meciul cu Cisnădie, vremea urâtă nu i-a ținut pe iubitorii handbalului vâlcean în casă. I-a ”împins” către sală. Polivalenta a fost aproape plină. Printre spectatori s-au aflat și aproximativ 40 de junioare, legitimate la SCM. Elevele Danei Joița au primit în urmă cu câteva zile cadouri dulci, iar acum și echipamente sportive în culorile clubului din Zăvoi. Micuțele handbaliste au avut ocazia de a rămâne cu o amintire frumoasă. Au făcut o poză de tablou cu cele pe care le idolatrizează, handbalistele care evoluează pentru Vâlcea în Liga Florilor și cupele europene.

În Sala Traian, pentru un meci oficial, ”roș-albastrele” vor reveni pe 29 decembrie. De la ora 18.00 întâlnesc CSM Slatina, în ultima partidă a anului.

Articole Similare

Back to top button