Acasă Liga IV 2-0, scor periculos și pentru Olympic! Edi Dumitrescu a rezolvat meciul de...

2-0, scor periculos și pentru Olympic! Edi Dumitrescu a rezolvat meciul de pe CSȘ

546
0

Olympic a reușit să-și strângă lotul pentru meciul de sâmbătă, cu Unirea Tomșani. Și oaspeții s-au mobilizat cu gândul de a obține victoria care să le asigure liniștea pe acest final de sezon. Cele trei puncte au mers în contul trupei coordonată de Marian Hera și Gheorghe Dumitrescu.

Ambele formații și-au creat ocazii de a înscrie. S-a jucat pe contre. Deschiderea scorului s-a produs chiar înainte de pauză. Gazdele au marcat dintr-un penalty scos de Cosmin Popa. Costi Ilie l-a transformat: 1-0. S-a înscris în ultimul minut din  prima repriză și în primul din partea a doua. O fază frumosă a fost finalizată de puștiul Mitrea (categoria 2004) cu o centrare în fața porții. Vegheanu a vrut să respingă în față, cu o mână, însă a făcut-o greșit și mingea s-a oprit în plasă: 2-0. S-a dovedit un scor periculos pentru Olympic.

În minutul 60, oaspeții au redus din diferență, după o fază fixă. Andrei Dumitru a executat o lovitură liberă de la vreo 23 de metri, mingea a fost deviată de Bunget în propria poartă: 2-1. Imediat, Edi Dumitrescu, după mai multe ocazii clare, ratate, în care l-a pus în evidență pe goalkeeper-ul advers, a restabilit echilibrul pe tabelă. Coconu a centrat din dreapta, portarul a scăpat mingea, balonul a ajuns la Dumitrescu, jucător care a avut de îndeplinit o simplă formalitate. A pus latul și s-a făcut 2-2.

În minutul 70, tomșănenii au ratat din punctul cu var. Tănasie a trimis balonul pe lângă poartă. Olympic a avut șansa să treacă din nou la timonă. Iustin Ștefănescu a ratat singur cu portarul. Jocul a fost decis în minutul 75, de Eduard Dumitrescu. Din 10 metri, a șutat pe diagonală, printre apărător și portarul advers: 2-3. Fundașul de la Tomșani, acum atacant, și-a amintit cu greu de momentul în care a mai reușit, în trecut, să se bucure de o ”dublă”. S-a întâmplat, probabil, la juniori. După acest meci, în care a fost decisiv, colegii îl vor convinge cu greu să revină în defensivă.

La una dintre ultimele faze ale jocului, după un corner, oaspeților le-a trecut glonțul pe la ureche. Vegheanu a avut o intervenție bună și a îndepărtat pericolul. Victoria obținută de Tomșani risipește, în mare măsură, emoțiile în privința retrogradării. Elevii lui Hera mai au de jucat ”acasă”, la Stroești, cu Vlădești și restanța cu Berbești și în deplasare, la Păușești Otăsău.