Acasă Administratie 192 de racorduri la reţeaua de apă, după lucrările executate la Băltăreţ....

192 de racorduri la reţeaua de apă, după lucrările executate la Băltăreţ. Pe Anghel Saligny, la Bărbăteşti vor fi realizate alte două investiţii în valoare totală de 15.000.000 lei

128
0

Primarul Constantin Banacu a înregistrat un record. Trei proiecte i-au fost aprobate pe Anghel Saligny, în valoare de aproximativ 17.000.000 lei vechi. Primul care a intrat în execuţie a fost cel de înlocuire a conductei de apă pe strada Băltăreţ, pe o lungime de 2,1 kilometri. Presupune şi 192 de racoduri, atât la cetăţenii care aveau apă, cât şi în alte zone, chiar în dreptul unor grădini, unde pe viitor s-ar putea construi locuinţe. Tot prin Ministerul Dezvoltării 70 se va turna asfalt pe aproape 5 kilometri, pe raza localităţii, unde mai e nevoie şi pe drumul care duce către Pătrunsa. De asemenea, al treilea proiect prevede amenajarea unor rigole carosabile, cu trotuar, de la Bîrzeşti până în centru comunei, la Bărbăteşti. Primarul Constantin Banacu a accesat fonduri şi prin GAL, pentru achizişionarea unui UTV pentru stingerea incediilor şi alte situaţii de urgenţă.
”Suportăm şi din bugetul local câteva investiţii. Amenajăm un teren sintetic multifuncţional la şcoală. Avem spaţiu pentru două. Facem doar unul în primă fază. I-am contactat pe cei mai buni, o firmă din Tg. Mureş, care analizează şi sala de sport, dacă trebuie înlocuit parchetul sau îl putem recondiţiona pe cel existent. Tot din fonduri proprii am decis să nu mai aşteptăm şi să asfaltăm ultimele uliţe rămase nemodernizate. Sunt 8, trei în Bodeşti şi cinci în Bărbăteşti, care însumează puţin peste un kilometru. În Negruleşti şi Bîrzeşti nu mai avem demult nimic de asfaltat”, a precizat Constantin Banacu, primarul comunei Bărbăteşti.