Acasă Liga III 19 echipe au retrogradat din Liga a III-a! Minerul Costești, cel mai...

19 echipe au retrogradat din Liga a III-a! Minerul Costești, cel mai bun punctaj dintre formațiile aflate pe ultimele locuri: 26 de puncte. O echipă de play-off și-a anunțat retragerea

591
0

Campionatul Ligii a III-a s-a încheiat. Se cunosc deja echipele retrogradate din acest eșalon. Ar fi trebuit să fie 21 de formații, însă au rămas 19, după excluderea și retragerea celor de la Astra Giurgiu și Dante Botoșani. Este vorba despre formații aflate pe ultimele două locuri în cele 10 serii și o echipă de pe locul 8. Gruparea cu cea mai slabă linie de clasament dintre cele de pe locul 8 a fost Pobeda Bisnov, cu 28 de puncte acumulate în 28 de meciuri. A avut cel mai mic punctaj: ”1”.

În acest clasament, întocmit conform regulamentului stabilit de FRF (echipa cu cel mai mic coeficient de puncte calculat și rezultat din totalul punctelor obținute în raport cu numărul meciurilor disputate în campionat / punctaj total: număr de jocuri din campionat), formația vâlceană Cozia Călimănești, pe locul 8 în Seria a VI-a, s-a clasat pe locul 2 din 10 echipe, cu un coeficicient de 1,142 (32 de puncte : 28 de meciuri). Recolta Gheorghe Doja a avut cel mai bun coeficient, după ce a strâns 37 de puncte în acest sezon.

Revenind, în afară de Pobeda Bisnov (din Seria a VIII-a) au mai retrogradat: FK Miercurea Ciuc 2 (locul 9 în Seria I / 14 puncte), Dacia Unirea Brăila și Voința Limpeziș (cu 5, respectiv 18 puncte în Seria a II-a), CS Amara și Agricola Borcea (8, respectiv 32 de puncte în Seria a III-a), FCSB 2 (locul 9, cu 21 de puncte în Seria 4), KSE Târgu Secuiesc și Kids Tâmpa Brașov (cu 21 și 28 de puncte în Seria a V-a), Minerul Costeşti și Vedița Colonești (cu 26 și 31 de puncte în Seria a VI-a), Progresul Ezeriş și Aurul Brad (cu 15, respectiv 30 de puncte în Seria a VII-a), Gloria Lunca Teuz Cermei și ACB Ineu (cu 16 și 25 de puncte în Seria a VIII-a, singura din care au retrogradat trei echipe), CS Ocna Mureş și Sănătatea Servicii Publice Cluj (cu 22 și 27 de puncte în Seria a IX-a), Sportul Şimleu Silvaniei și CFR Cluj 2 (cu 14 și 28 de puncte în Seria 10).

Doar șase echipe au acumulat mai multe puncte decât Minerul Costești, dintre cele retrogradate de pe ultimele două locuri din cele 10 serii. Minerul este echipa cu cele mai multe puncte dintre formațiile aflate pe ultimul loc, la final de sezon. Are mai multe puncte chiar și decât o echipă de pe locul 8, care a evitat retrogradarea (Muscelul Câmpulung Elite, care are 25 de puncte – adevărat, în mai puține meciuri). Costești ar putea avea o șansă să continue la Liga a III-a dacă vor rămâne locuri vacante după alcătuirea celor 10 serii. Anul trecut a primit undă verde pentru acest eșalon cu doar câteva zile înainte de startul campionatului. Din Seria a VI-a își dorește și are toate șansele să se mențină în cel de-al treilea eșalon și echipe de pe locul 9, retrogradată în mod oficial, Vedița Colonești. Conducerea clubului a început deja demersurile pentru stabilirea lotului pentru sezonul viitor de Liga a III-a.

Altfel spus, există o echipă dintre cele care au evoluat în play-off care și-a anunțat retragerea din Liga a III-a. Este vorba despre Real Bradu, ocupanta locului 4 în Seria a IV-a. Decizia a venit ca urmare a afectării imaginii clubului prin descoperirea unor fotbaliști care ar avea conturi și ar juca la pariuri sportive.