Acasă Liga III 13 cu ghinion pentru Costești

13 cu ghinion pentru Costești

465
0

Ziua de 13 nu a fost cu noroc pentru Minerul Costești. Formația vâlceană a pierdut din nou în Liga a III-a, de această dată în fața liderei din play-out, ACSO Filiași, o echipă solidă, bine închegată, care s-a luptat până în ultima etapă pentru a-și asigura prezența în play-off. Partida a avut loc pe fostul Oltchim. Oaspeții s-au impus cu 3-1. Sunt neînvinși în play-out. Au patru victorii și patru remize.

Confruntarea de la Vâlcea a început cu o ocazie a gazdelor, după o fază bine ”lucrată”. Roșianu a ratat dintr-o situație bună. Portarul a respins în corner. Au urmat două oportunități pentru doljeni de a înscrie. Manolache și Armășelu nu l-au putut învinge pe Panait. În minutul 21, tânărul dintre buturile Minerului a fost ”bătut”. Din stânga mingea a fost trimisă în fața porții, Panait a respins scurt, decarul oaspeților, Armășelu a profitat și a trimis balonul în plasă. În minutul 27, după o fază similară, Manolache a finalizat: 0-2. Până la finalul reprizei, Horumbă și Neașcu au avut oportunități de a reduce din diferență, dar și Filiași putea mări ecartul. Panait a avut o nouă intervenție bună.

În partea secundă, după intrarea lui Răzvan Dinu, Costești a fost mai prezentă în careul advers. Tânărul atacant din tabăra vâlceană a redus din handicap în minutul 76, după o acțiune declanșată de Horumbă. Dinu i-a luat fața adversarului și a punctat pentru 1-2. Diferența s-a refăcut două minute mai târziu după o greșeală a lui Panait. S-a poziționat prost la o lovitură liberă primită de oaspeți lângă linia de margine, în apropierea băncilor. Zanfir a trimis mingea peste portarul vâlcean, la vinclu. 1-3 a fost și la final. În minutul 90, vâlcenii au mai avut o ocazie mare. Balonul s-a oprit în bară.

În următoarea rundă, Minerul joacă la Horezu, iar în ultima etapă a sezonului are meci acasă, cu Potcoava.

Pentru Costești au evoluat în partida cu Filiași: Panait, Nicolaescu, Berescu, Neacșu, Trașcă, Miroiu, Roșianu, B. Zamfirescu, Horumbă, Pufu, Bornea. Au mai jucat: R. Dinu, A. Diaconescu, Păun și Alexandru Zamfirescu.