Acasă Liga IV „Victoria de la Drăgoeşti nu poate fi pusă la îndoială! Şi nici...

„Victoria de la Drăgoeşti nu poate fi pusă la îndoială! Şi nici prestaţia arbitrului Buşi!”

233
0

* preşedintele de la AS Rm. Vâlcea 2016, Florin Dinucu, ne-a oferit un drept la replică după acuzaţiile primarului Gheorghe Melente, din Drăgoeşti

Sâmbăta trecută, AS Rm. Vâlcea 2016 s-a impus cu scorul de 3-2 (după 3-1, la pauză), în deplasare, în faţa echipei Oltul Drăgoeşti, într-un meci care a decis, probabil, echipa care va merge la barajul de promovare în Superligă, din moment ce lidera Chimia 2012 Rm. Vâlcea nu are dreptul de face saltul în elită. Elevii lui Costel Gaiţă şi-au acontat cele trei puncte printr-un hat-trick semnat de Toni Buniţă, primul dintre goluri fiind marcat din penalti. În urma acestei victorii, AS Rm. Vâlcea 2016 s-a desprins la şase puncte de locul 4, care de fapt sunt şapte, deoarece nou-promovata are avantajul rezultatelor directe de partea sa. „Gazdele au condus cu 1-0, după care Toni Buniţă a restabilit egalitatea dintr-un penalti, apoi tot el ne-a adus în avantaj cu un şut splendid de la 30 de metri, peste portarul advers, iar al treilea gol l-a înscris cu capul, în urma unui corner. În debutul reprizei secunde, Oltul Drăgoeşti a redus din handicap, pentru 3-2, acela fiind scorul final”, a precizat preşedintele de la AS Rm. Vâlcea 2016, Florin Dinucu.

„Chiar şi unii jucători adverşi ne-au felicitat la final pentru victorie, recunoscând că am fost mai buni!”

Oficialul de la AS Rm. Vâlcea 2016 a ţinut să exprime apoi punctul de vedere al echipei pe care o reprezintă, după ce primarul Gheorghe Melente, din Drăgoeşti, a acuzat prestaţia arbitrului Cătălin Buşi şi conducerea AJF că face jocurile unora dintre grupările angrenate în competiţie. „În ceea ce priveşte supărările adversarilor legate de arbitraj, nu se poate spune că ne-a avantajat prestaţia lui Buşi. Şi am să explic de ce! Astfel, pe lângă penaltiul pe care l-am avut în prima repriză, ar fi trebuit să mai primim încă unul. Pe de altă parte, trebuie precizat că, din minutul 60, când scorul era 3-2, am evoluat cu un om în minus pe teren. Ca să nu mai zic şi că, la penaltiul de care am beneficiat, a fost o situaţie ciudată, deoarece centralul a cerut ca lovitura să fie repetată! Dar Toni Buniţă a înscris şi a doua oară, deşi putea să rateze! Sunt puţini arbitri care dictează repetarea unei lovituri de la 11 metri, pentru că o asemenea decizie e mereu la limită, deci şi noi puteam să ne considerăm dezavantajaţi de acest lucru. Se ştie că nici la CFR Cluj – CSU Craiova, din play-off-ul Ligii I, nu s-a repetat penaltiul decisiv, deşi existau premise în acest sens. La Drăgoeşti, s-a repetat penaltiul pentru mult mai puţin, iar Buniţă putea să rateze a doua oară! Deci, şi noi am fi putut s-o interpretăm ca o răutate a lui Buşi împotria noastră, dar n-am făcut-o! Avem tot respectul pentru primarul Melente şi sponsorul Bălău, care pun mult suflet în fotbal, dar nu se poate spune că am câştigat după un arbitraj tendenţios şi dintr-un 11 metri care n-a fost. Chiar nu se poate pune la îndoială rezultatul şi prestaţia arbitrului Buşi. El e un arbitru cu experienţă şi e exclus să fi avut vreo tentă în favoarea noastră. Pentru cei care sunt interesaţi de meciul respectiv, acesta a fost filmat integral şi punem la dispoziţie caseta video, pentru a vedea fazele litigioase! Nu de alta, dar nu vrem să rămână impresia că am câştigat cu ajutorul arbitrului! Poate că au fost greşeli, dar nu intenţionate. De altfel, chiar şi unii jucători adverşi ne-au felicitat la final pentru victorie, recunoscând că am fost mai buni. Până la urmă, aşa e în fotbal, o echipă câştigă, iar alta pierde, iar supărările trebuie să fie lăsate deoparte!”, a adăugat Dinucu.

„Dacă n-am spus în presă că am fost şi noi dezavantajaţi de arbitri, nu înseamnă că AS Rm. Vâlcea 2016 e preferata AJF-ului!”

În încheiere, preşedintele de la AS Rm. Vâlcea 2016 a susţinut că rezultatele echipei pe care o reprezintă nu trebuie să fie puse la îndoială din cauza arbitrajelor. Florin Dinucu a menţionat că şi formaţia sa a fost dezavantajată adesea de „fluieraşi”, dar a preferat să nu facă nicio acuzaţie în presă. „Să nu creadă cineva că ne avantajează arbitrii, dacă n-am ieşit deloc până acum în presă să spunem că am fost furaţi! Pe durata campionatului, am fost şi noi dezavantajaţi de arbitri, în unele meciuri, dar nu am acuzat pe nimeni! Am fost «ciupiţi» şi recent, la Mălaia, dar nu ne-a interesat acest lucru, pentru că pur şi simplu le-am considerat greşeli omeneşti. N-am câştigat nicun meci datorită greşelilor intenţionate ale arbitrilor. Ce directive să aibă arbitrii, să câştige neapărat AS Rm. Vâlea 2016? Păi, cine suntem noi? Nu ne-am propus promovarea, ci am vrut doar să intrăm în play-off şi să terminăm cât mai sus în clasament. Oricum, este un lucru extraordinar să fim atât de aproape de Superligă, după ce anul trecut am promovat din Liga a V-a în Liga a IV-a, în primul sezon de existenţă, fapte cu care nu multe echipe se pot mândri. De aceea, nici nu vrem să ne fie puse la îndoială rezultatele, pentru că am muncit enorm să fim aici. Avem la cârmă unul dintre cei mai buni antrenori din judeţ, Costel Gaiţă, un sponsor generos şi sufletist, Robert Gălbenuş, jucători inimoşi şi serioşi, aceştia fiind garanţii succeselor din ultima perioadă. Şi un alt lucru important pe care vreau să-l mai precizez e acela că noi am jucat toate meciurile pe teren, nu prin culise, cum am mai auzit că se întâmplă prin judeţ! Altfel, pe noi ne bucură faptul că, şi la Drăgoeşti, am fost însoţiţi de o galerie care ne-a susţinut permanent şi zgomotos pe toată durata partidei. De parcă noi eram echipa gazdă! Faţă de meciurile precedente, numărul suporterilor noştri a fost mult mai mare de această dată!”, a încheiat Florin Dinucu. (N.C.)