Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Fără categorieAdministratie

Veşti bune pentru pomicultorii din zona Horezu

Deputatul PSD Aurel Vlădoiu, printr-o strânsă colaborare cu Marin Cernătescu, directorul DADR Vâlcea, este pe cale să le îndeplinească producătorilor agricoli din Costeşti, Tomşani, Stroeşti, Mateeşti, Măldăreşti şi Slătioara una dintre cele mai mari dorinţe: reînfiinţarea centrelor de preluare a fructelor. „Foarte mulţi dintre cetăţenii cu care mă întâlneam în teritoriu sau care veneau în audienţă ridicau această problemă.

 Am discutat cu conducerea Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, i-am sunat apoi pe Dan şi Dorina Mutu, proprietarii firmei Annabella, care, aşa cum ştiţi, activează în acest domeniu, am venit cu câteva propuneri, i-am consultat şi pe primari, iar într-un final am ajuns la o concluzie. Zilele trecute, am fost împreună în câteva localităţi din zona Horezu şi vreau să vă spun că această idee ar putea duce la ceva extraordinar. Spaţiile în care au funcţionat cândva aceste centre de preluare a fructelor nu au fost distruse. În linii mari, primarii le-au amenajat corespunzător. Sigur că, în condiţiile în care mai trebuie făcute anumite retuşuri, de asta se va ocupa Annabella. De săptămâna viitoare, cred că se va începe în forţă această nouă activitate în vestul judeţului. (…)”, a anunţat parlamentarul PSD. Întrebat de jurnali?ti de ce Annabella preferă să cumpere mere la un preţ mai mare, de la producătorii vâlceni, în loc să apeleze la cei din alte zone ale ţării, sau chiar din străinătate, Aurel Vlădoiu a explicat că, din fericire, încă mai există agenţi economici dispuşi să facă aproape orice pentru a-şi ajuta comunitatea. „Ce am mai face cu producătorii noştri? I-am lăsa să dispară? În niciun caz. Sunt unii dintre ei care fac ţuică, însă cei mai mulţi produc zeci de tone de mere, care trebuie prelucrate mai departe. Menirea noastră este să-i sprijinim, să găsim soluţii pentru ei, nu să-i lăsăm fără piaţă de desfacere. În definitiv, există şi avantaje, de ambele părţi, pentru că statul oferă o subvenţie de 1,6 milioane de lei la fiecare tonă de mere dată, de exemplu, la producţia de suc natural. Mai oferă ceva şi firma care preia merele, aşa că agricultorii nu au cum să nu fie mulţumiţi”, a mai adăugat parlamentarul.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button