Diverse

Vâlcea, în top și la Olimpiada natională de matematică

Andra Bica, șefa Inspectoratului Școlar, a avut mână bună în alegerea purtătorului de cuvânt al instituției. Drept dovadă, presa și vâlcenii primesc foarte des informații referitoare la învățământul vâlcean.

În urmă cu câteva ore, Adina Dobrete a anunțat că, sâmbătă, elevii vâlceni s-au întors victorioși de la Satu Mare, de la cea de-a 69-a ediție a Olimpiadei Naționale de Matematică, obținând medalii de aur și mențiuni MEN la clasa a VI-a, prin elevii Bulubașa Petre Luca (Școala Gimnazială Nr. 4, prof. Ivancu Mihail) și David Silviu Ionuț (Colegiul Național de Informatică ”Matei Basarab” Rm. Vâlcea, prof. Badea Cătălin).

Au mai obținut o medalie de argint Dorobanțu Fanurie (cls. a V-a, Școala Gimnazială ”Take Ionescu”, prof. Smărăndoiu Ștefan) și trei medalii de bronz – Rădulescu Alexandra (clasa a VIII-a, Școala Gimnazială ”Take Ionescu”, prof. Smărăndoiu Ștefan), Oprea Mihai (clasa a IX-a și Barbu Mihai (clasa a XI, Colegiul Național ”Mircea cel Bătrân”), îndrumați de profesorii Pană Cătălin și Pozinărea Simona.

„Anul acesta, cu ocazia celebrării Centenarului Marii Uniri de la 1918, România va fi gazdă pentru a patra oarăOlimpiadei Internaționale de Matematică. Concursul se va desfășura în perioada 3-14 iulie, la Cluj Napoca. Olimpiada Internațională de Matematică a fost lansată de România, în 1959, la inițiativa profesorului Tiberiu Roman, secretar general al Societății de Științe Matematice. Primele două ediții s-au desfășurat la Brașov și Sinaia, reunind exclusiv țări din fostul bloc comunist. În 1969, a participat și prima țară occidentală, iar după 1970 mai multe state vestice au fost reprezentate”, a făcut cunoscut IȘJ Vâlcea. România deține recordul la organizări – în 1969, 1979 și 1999. În plus, în toată această perioadă, țara noastră a avut o prezență neîntreruptă la Olimpiada internațională de matematică.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button