Acasă Atletism Uriaşul Rareş Toader a doborât recordul naţional de tineret la aruncarea greutăţii

Uriaşul Rareş Toader a doborât recordul naţional de tineret la aruncarea greutăţii

176
0

* e la 10 centimetri distanţă de calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Sâmbătă, 8 iunie, Rareş Toader a beneficiat de o nouă şansă pentru a-şi demonstra valoarea. Uriaşul din „ovalul magic” a participat la Campionatele Internaţionale ale României. După ce, la primul concurs de după revenirea în circuit (Campionatele Universitare de la Piteşti) a aruncat bila la 20,03 metri, de această dată, la Cluj-Napoca, atletul vâlcean a reuşit un spectaculos 20,60 metri. I-au lipsit 10 centimetri pentru a obţine calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020.

Performanţa de la poalele Feleacului a echivalat cu stabilirea unui nou record naţional la tineret (Under 23), la aruncarea greutăţii. Totodată, Toader a doborât şi recordul competiţiei, care îi aparţinea lui Gheorghe Guşet (20,18 metri). Rareş s-a clasat pe locul secund, ca valoare a performanţei (conform tabelei de punctaj IAAF), la cea mai prestigioasă competiţie internaţională de atletism de pistă organizată în România. Această realizare i-a asigurat şi un cec în valoare de 600 de euro.

Primul loc, ocupat de Florentina Iuşco (de la înălţime) a fost recompensat cu 800 euro, iar locul 3 (Alexandru Novac, de la suliţă) a echivalat cu 400 euro. (S.S.)