Acasă Fotbal Un portar de la „Gib Mihăescu” Drăgăşani a făcut minuni în poarta...

Un portar de la „Gib Mihăescu” Drăgăşani a făcut minuni în poarta Universităţii Craiova. A apărat patru penalty-uri într-un meci

1026
0

Miercuri, 26 iunie, la Centrul Naţional de Fotbal de la Mogoşoaia, a avut loc finala primei ediţii a Ligii Elitelor Under 15. În ultimul act a ajuns Viitorul Constanţa, formaţie aparţinând clubului patronat de Gheorghe Hagi şi Universitatea Craiova. Formaţia din Bănie s-a calificat în finală graţie unui portar format de la Colegiul Naţional „Gib Mihăescu” din Drăgăşani. Este vorba despre Iustin Lungu, elevul lui Tavi Mîţoc. Iustin a jucat, până în primăvara acestui an, pentru ambele echipe de juniori republicani de la „Gib Mihăescu”.

„Timp de opt luni Iustin a fost monitorizat de specialiştii Universităţii Craiova. L-a remarcat Alex Stoica, apoi l-a văzut Tibi Lung, iar în cele din urmă şi-a dat acordul pentru transferul lui la Universitatea Craiova şi Robert Tufişi. Iustin e un copil bun, care mănâncă fotbalul pe pâine. Dacă va continua să muncească şi să fie serios, poate ajunge la un nivel foarte înalt. Obiectivul nostru principal, al meu, al lui Narcis Enăchescu, Adi Lupu, antrenori şi profesori la secţia de fotbal de la «Gib Mihăescu», este să formăm caractere, să-i educăm pe aceşti copii. Ca echipă, nu putem concura cu marile cluburi ale României, însă încercăm ca din fiecare generaţie să dăm câte 1-2 jucători la echipe de top. În ultimul sezon au jucat în Liga I Alex Dandea, Adiţă Păun, Cătălin Pîrvulescu, sportivi formaţi la Drăgăşani, cu care ne mândrim. De pe urma acestor jucători pe care îi dăm în fotbalul mare, încercăm să asigurăm continuitate clubului. Din grila de formare a lui Iustin Lungu vor intra, probabil, în conturile clubului, în jur de 20 de mii de lei, în următorii ani, dar după ce Iustin va împlini 16 ani. Ne sprijină şi Primăria Municipiului Drăgăşani, care are o colaborare foarte bună cu doamna director Ana Niţoiu. Cheltuielile de participare în campionatele de juniori republicani sunt foarte mari şi nu am reuşi să facem faţă fără ajutor”, a precizat Tavi Mîţoc.

La Mogoşoaia, în semifinale, cu FCSB, Iustin Lungu a fost eroul Universităţii. A apărat nu mai puţin de patru penalty-uri, unul în timpul regulamentar şi alte trei la loviturile de departajare. A fost între buturile grupării din Bănie şi în finala pierdută de Universitatea cu scorul de 2-1 în faţa trupei din Constanţa.

Iustin a fost încurajat, din tribune, atât de fostul său antrenor, Tavi Mîţoc, cât şi de foştii colegi de la „Gib Mihăescu”, care au făcut un popas la Mogoşoaia, la întoarcerea din cantonamentul de la Eforie Nord. Tavi Mîţoc şi Narcis Enăchescu au avut în stagiul de pregătire de pe litoral 46 de tineri fotbalişti, de la toate grupele. (S.S.)