Diverse

Un grup de profesori și elevi de la „Anton Pann” a participat, în Franța, la o campanie multinațională pentru drepturile animalelor

Ȋn perioada 19-25 martie 2017, Școala Gimnazială ,,Anton Pann”, Râmnicu Vȃlcea, reprezentată prin profesorii Murăruș Letiția, Stoica Otilia Ioana, Ciufu Mihaela Cristina, Ionescu Monica și elevii Geanovu Medeea, Bălă Bogdan, Gruițoiu Ana și Predescu Simona, a participat la o reuniune de lucru ȋn cadrul Proiectului PRET A PET din Programul Erasmus. Acest proiect a fost inițiat de Turcia, celelalte țări participante fiind Franța, Grecia și Italia. Reuniunea din Franța a avut loc ȋn Bagnoles sur Cèze la Lycée des Métiers “Sainte Marie”. Programul a fost diversificat și a cuprins atât activitați specifice proiectului cât și excursii tematice. Printre obiectivele vizitate, s-au numărat Uzès, cu  Centrul Național de Cabaline H “Les Haras Nationaux” (expoziția de trăsuri, boxele cu diferite rase de cai, concurs de hipism),  Pont du Gard, cu apeductul roman, Bellegarde cu Manade Didelot (o fermă  de tauri crescuți ȋn libertate și antrenați pentru competiții) și, nu în ultimul rând, Avignon cu renumitul pod și cu  Palatul. „Activitățile din proiect au scos în evidență creativitatea, inteligența, abilitățile de comunicare în limbile franceză și engleză și spiritul de competiție al elevilor noștri.  Crearea de sloganuri pentru Campania de promovare a drepturilor animalelor, workshop-urile de creație digitală, experimentul social cu tema ABUZUL ANIMALELOR, SĂ LUPTĂM ÎMPOTRIVA CRUZIMII!!!, ideile de afaceri, atelierele de creație prin culoare cu tema PROTEST PENTRU PROMOVAREA DREPTURILOR ANIMALELOR  au fost activitățile finalizate cu succes de elevii noștri. Reuniunea culturală din ultima seară a oferit fiecarei țări ocazia de a-și prezenta tradițiile”, a explicat profesorii Mihaela Cristian Ciufu și Monica Ionescu.

Articole Similare

One Comment

  1. Când vin francezii la schimb, sa-nvete si ei despre dreptul animalelor aplicat la noi, sa nu uite totusi hârtia igienica si sapunul, ba de ce nu si cosul de gunoi. In scoalele noastre sunt putine relicvele astea. Vina occidentului subversiv, zic io.

Lasă un răspuns

Back to top button