Acasă Diverse Tricolorele au debutat cu dreptul la Euro 2018. Yuliya Dumanska a făcut...

Tricolorele au debutat cu dreptul la Euro 2018. Yuliya Dumanska a făcut senzaţie în poarta naţionalei României

38
0

În această perioadă, în Franţa, se desfăşoară turneul final al Campionatului European de handbal feminin. Cele mai bune 16 naţionale de pe continent îşi dispută supremaţia într-o competiţie care se organizează doar din anul 1994, astfel că a a ajuns abia la cea de-a 13-a ediţie. Printre reprezentativele care sunt prezente în Hexagon se numără şi cea a ţării noastre.

Fetele noastre şi-au luat revanşa în faţa Cehiei, după înfrângerea din 2017

Tricolorele au disputat primul meci chiar de Ziua Naţională a României. Cristina Neagu & Co. şi-au luat revanşa în faţa Cehiei, după ce adversarele ne-au eliminat surprinzător, în urmă cu un an, în optimi, de la Campionatul Mondial din Germania, cu scorul de 28-27, graţie unui gol înscris în ultima secundă! De această dată, fetele noastre – care s-au bazat între buturi pe extraordinara Yuliya Dumanska (SCM Rm. Vâlcea) – s-au impus cu 31-28 (după 17-11, la pauză) şi s-au instalat pe primul loc în Grupa D. Iar asta deoarece, în cealaltă partidă din prima etapă, Germania a trecut surprinzător de Norvegia, multiplă campioană mondială (de trei ori), olimpică (două titluri) şi europeană (şapte trofee), cu 33-32.
În acest meci, cele mai prolifice jucătoare din naţionala României au fost Eliza Buceschi (care şi-a trecut numele de nouă ori pe lista marcatoarelor) şi Cristina Neagu (8 goluri). Celelalte reuşite ale echipei noastre au fost semnate de Crina Pintea (5), Aneta Udriştoiu (3), Ana Maria Drăguţ Savu (2), Raluca Băcăoanu (1), Cristina Florică (1), Melinda Geiger (1) şi Laura Chiper (1).

Miercuri, 5 decembrie, România va disputa derbiul grupei, cu Norvegia

În următoarea partidă pe care au jucat-o la Euro 2018, tricolorele au înfruntat selecţionata Germaniei. Duelul a avut loc luni, 3 decembrie, de la ora 19.00, după închiderea ediţiei. Ulterior, miercuri, 5 decembrie, de la ora 22.00, va urma duelul cu marea favorită a Grupei D, Norvegia. (N.C.)