Acasă Diverse ”Am ţinut piept unor echipe de top, dar lipsa de experienţă la...

”Am ţinut piept unor echipe de top, dar lipsa de experienţă la acest nivel şi-a spus cuvântul”

70
0

La finalul meciului cu Brest, ultimul pentru SCM din grupa C a Ligii Campionilor, antrenorul formaţiei vâlcene a vorbit despre cauzele care au provocat eşecul, analizând, totodată, întreg parcursul de până acum, din Liga Campionilor, al ”municipalelor”.

”Ne-am dorit să încheiem grupa aşa cum am început-o, cu o victorie. Din păcate, din nou nu am reuşit să gestionăm situaţiile clare, de 1/1. Aici am pierdut. Nu am fost sufient de concentraţi la 7 metri. E greu să câştigi împotriva unei echipe ca Brest atunci când ratezi de patru ori din 7 metri şi alte situaţii clare. Sunt prea multe. O echipă cu experienţa celor de la Brest ştie să gestioneze astfel de momente. Ţinând cont că la ultimul joc am avut trei jucătoare care au ratat, am încercat să vin cu o jucătoare nouă la aruncările de la 7 metri, cu Mireya Gonzalez, care a mai bătut 7 metri şi la Siofok. Din păcate, nici ea nu a reuşit să marcheze. Sper ca în pauza care va urma să găsim variantele şi soluţiile cele mai bune. E păcat! Chiar dacă Brest a plecat drept favorită la câştigarea acestui joc, nu am fost cu nimic inferiori. Am încercat să imprim fetelor cât mai multă încredere şi dorinţă de a produce surpriza. Brest e echipa care, alături de Gyor, nu a pierdut niciun punct în Liga Campionilor. Singurul lucru care mă mulţumeşte e că am ţinut piept unei asemenea echipe, dar sunt supărat că a doua oară, după meciul cu Buducnost, am avut şansa de a obţine un rezultat pozitiv şi din cauza acestor greşeli tehnice şi în mod special a ratărilor din situaţii de 1/1 nu am obţinut o victorie care nu ar fi fost o surpriză după ce s-a întâmplat în teren. Sper să învăţăm din aceste greşeli. Mai avem de acumulat experienţă, avem multe debutante. Parcă ne-a fost frică să câştigăm, am avut emoţii. A fost o plăcere să jucăm într-o astfel de atmosferă. Rămânem cu supărarea că, după aspectul jocului, am fi meritat măcar un rezultat de egalitate.

Una peste alta, SCM, în ciuda faptului că a avut o grupă extrem de dificilă, cu excepţia meciului din Franţa, care într-adevăr a fost nereuşit, a fost un accident, a ţinut piept unor echipe de top, foarte valoroase. Experienţa la acest nivel şi-a spus cuvântul. Sunt convins că dacă am fi întrebat foarte multă lume înainte de meciurile cu Buducnost sau Brest care ar fi diferenţa, toţi ar fi spus că nu avem nicio şansă. Dar s-a demonstrat că nu a fost aşa. Sper să fim mai eficienţi în Main Round şi să aducem puncte. Cred că tot acest ghinion pe care l-am avut se va întoarce în favoarea noastră”, a declarat, printre altele, tehnicianul SCM-ului la conferinţa de presă de după partida cu Brest. (S.S.)