Liga 6

„Sper să ne depăşim condiţia de a fi o echipă de locurile 9-12”

* spune Marian Niţă, preşedinte, antrenor secund şi jucător la nou-promovata Olteţu Bălceşti 2014

Potrivit afirmaţiilor lui Marian Niţă, preşedinte, antrenor secund şi jucător de bază la Olteţu Bălceşti 2014, în primul sezon de Superligă, echipa din sudul judeţului va avea ca obiectiv evitarea retrogradării. Acesta a mai declarat că bugetul nou-promovatei este unul de locurile 9-12. „Era evident că ne aşteaptă un sezon foarte greu, dar, cu toate acestea, nu ne-am speriat şi ne-am înscris totuşi în Superligă. Înainte de toate, însă, am învăţat să ne vedem lungul nasului, cum se spune! Am promovat cu mijloace proprii şi fără bani mulţi, iar în această vară decizia de a evolua în Superligă a fost una foarte dificil de luat. Aşa cum se cunoaşte, au fost multe echipe care au obţinut promovarea, dar care nu mai participat apoi în elită, iar asta din cauza faptului că, la acest nivel, sunt echipe puternice şi cu un buget enorm. Din acest punct de vedere, estimez că cel puţin patru dintre cele 12 participante au la dispoziţie aproape două miliarde de lei vechi pe an (mă refer la Horezu, Dăeşti, Călimăneşti şi Băbeni), iar următoarele patru formaţii se bazează pe cel puţin un miliard. Noi suntem sub toate acestea, ceea ce înseamnă că ne vom bate pentru locurile 9-12, dar chiar aşa sper să ne depăşim condiţia şi să facem o figură frumoasă în Superligă”, a declarat Niţă.
„Suntem conştienţi că acesta va fi cel mai dificil an al echipei de la reînfiinţarea din 2014. Dar am luat decizia de a promova chiar şi în aceste condiţii, pentru că am ajuns la cel mai înalt nivel datorită meritului sportiv. Jucătorii care au obţinut promovarea meritau şansa de a evolua în Superligă, chiar dacă ne va fi foarte difici”, a adăugat oficialul de la Olteţu Bălceşti 2014.

„I-am testat pe toţi juniorii, pentru a şti care dintre ei merită şansa de a evolua în Superligă”

În altă ordine de idei, Marian Niţă a spus că, la Bălceşti, se acordă o atenţie deosebită şi creşterii tinerilor fotbalişti, iar în acest sens s-au înfiinţat, în 2017, două grupe de copii şi juniori. „În primul rând, am făcut o echipă de juniori A1, o condiţie obligatorie pentru a putea evolua în Superligă. În plus, însă, mai avem şi o trupă de 1996, pe care deocamdată n-am înscris-o în competiţiile organizate de AJF Vâlcea. Motivul este acela că vreau să le mai predau celor mici principiile de bază ale fotbalului, pentru încă o perioadă. De aceea, în următorul sezon, voi participa cu ei doar la anumite turnee amicale care vor avea loc în Vâlcea şi Dolj. Pot să afirm fără teama de a greşi că formarea de tinere talente a fost unul dintre principalele motive pentru care am înscris echipa în Superligă. Faptul că s-au creat două echipe juvenile înseamnă că, nu peste mult timp, vom dispune de resursele necesare pentru a avea în continuare fotbal la Bălceşti. Dacă nu le-am fi alcătuit, ne-am fi plafonat! Pentru că Niţă, Ninciuleanu, Merişanu, Bărbuleţ şi ceilalţi fotbalişti mai în vârstă nu pot să joace fotbal până la 100 de ani! Trebuia să aducem ceva nou din urmă! Nu am vrut să ajungem în situaţia altor localităţi care, cândva, au însemnat ceva în sportul-rege (printre care se numără şi câteva oraşe), dar care acum nu mai au resurse în materie de fotbal. De aceea, în perioada de pregătire din această vară, i-am adus alături de noi la echipa mare şi pe câţiva dintre juniorii buni pe care îi avem, cu care am făcut şi antrenamente asidue în ultimele trei luni. O să avem mare nevoie de ei, mai ales că există regula aceea de a folosi permanent pe teren un jucător născut în 1999. Iar asta înseamnă că trebuie să ai minimum doi tineri în lot. Şi nu e vorba de orice jucător, ci de unii care să poată să facă faţă la Superligă, motiv pentru care am şi depus eforturi în această vară pentru a-i găsi pe cei potriviţi”, a încheiat Niţă. (N.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button