Acasă Diverse ”Sezonul acesta este compromis. Dacă se va decide reluarea lui, o problemă...

”Sezonul acesta este compromis. Dacă se va decide reluarea lui, o problemă delicată o vom avea cu obţinerea vizelor medicale”

151
0

Săptămâna aceasta, reprezentanţii AJF au avut şi vor avea noi consultări cu oficialii echipelor din fotbalul judeţean. În urma acestora, se va lua o decizie în privinţa actualului sezon competiţional. Deşi cei mai mulţi dintre jucătorii angrenaţi în cele trei eşalone şi-ar dori să revină pe teren cât mai curând, situaţia este încă una complicată, mai ales pentru cei care se ocupă de organizarea meciurilor şi coordonarea activităţilor fotbalistice. Riscurile şi eforturile pentru o eventuală reluare a competiţiilor sunt mari şi nimeni nu pare dispus să şi le asume. Reprezentantul formaţiilor din ultimul eşalon judeţean în Comitetul Executiv al AJF, Sorin Tită, este sceptic cu privire la şansele ca actualul campionat să poată fi dus la bun sfârşit.

”Nu a fost luată, încă, o decizie, într-un sens sau altul. Am avut o primă rundă de consultări, iar pe 3 iunie va fi o nouă videconferinţă cu echipele din Liga a V-a, care urmează celor de la Superligă şi Liga a IV-a. La Liga a V-a, prima dată toată lumea a fost de acord că, dacă ar fi posibil din punctul de vedere al regulilor impuse de căte autorităţi, să reluăm campionatul. Bineînţeles, e important de ştiut şi care va fi formula după care să se joace, pentru că e exlus să se mai poată disputa tot returul. S-au pierdut deja 9 săptămâni. Nu ai cum să recuperezi pe perioada verii. Apoi, eu văd o problemă majoră, foarte delicată, pentru majoritatea echipelor, nu doar pentru cele de Liga a V-a. Vom avea dificultăţi cu obţinerea vizei medicale. Mulţi medici de familie vor ezista să mai pună vize. În plus, mai sunt unele echipe care au copii în lot. Nu ştim cum vor reacţiona părinţii, care vor fi pretenţiile lor şi mai ales cine o să-şi asume riscurile de a organiza nişte jocuri. Dacă apar probleme, cei care au decis organizarea meciurilor sunt în culpă. Şi la arbitri cred că vor fi probleme, pentru că şi acolo sunt mulţi copii implicaţi. Din punctul meu de vedere, sezonul acesta este compromis şi nu se merită să faci eforturi”, a declarat Sorin Tită.

”Dacă ar fi avut loc alegerile locale, cred că multe echipe ar fi dispărut din toamnă”

Reprezentantul echipelor de Liga a V-a în Comitetul Executiv al AJF merge pe ideea începerii campionatului viitor în august. ”Eu consider că cea mai bună variantă este aceea de a îngheţa campionatul şi a începe sezonul viitor mai devreme decât de obicei. Până atunci lucrurile se vor aşeza de la sine. Nu va mai fi aceeaşi incertitudine, situaţia se va clarifica, se vor putea lua anumite decizii în condiţii de siguranţă. Acum, când totul e ambiguu, nu-şi asumă nimeni riscul de a fi în culpă într-un anumit moment. Până nu se reglementează clar, nu cred că e posibil să se joace. În ideea în care restricţiile s-ar fi ridicat după 15 iunie, am fi optat pentru varianta unui play-off şi play-out. Dar chiar şi şase etape sunt multe pentru timpul care a mai rămas. Dacă s-ar începe la 1 iulie, ne-am duce până la jumătatea lui august şi intrăm practic în sezonul viitor. De-asta spun că sezonul actual e unul compromis. Până la urmă, nu e o tragedie că nu mai jucăm, că trebuie să mai avem puţină răbdare. Se întâmplă lucruri mult mai grave în lume şi la noi în ţară decât problemele pe care le avem noi. La Vâlcea suntem privilegiaţi că nu avem multe cazuri de Coronavirus, dar până când nu suntem în regulă şi din punct de vedere legislativ, nu putem să ne asumăm riscuri. Dacă se îngheaţă campionatul, să se omologheze clasamentele de la finalul turului şi promovează primele clasate din cele două serii. Există posibilitatea, aşa cum a fost şi în trecut, să se facă o triere mai riguroasă. Poate vor fi echipe care se vor afla în imposibilitatea de a mai continua şi atunci locurile lăsate libere de aceste formaţii trebuie acoperite. Dacă ar fi avut loc alegerile locale în perioada stabilită iniţial, cred că multe echipe ar fi dispărut. Vedem care va fi situaţia din toamnă. Oricum, consider că trebuie să primeze criteriul bazei materiale. Dacă nu ai bază sportivă corespunzătoare, nu are rost să mergi mai departe. Nu mai trebuie făcut rabat de la acest lucru. Nu ai un teren regulamentar, nişte vestiare cât de cât decente, nu poţi să joci mai sus de Liga a V-a. Am evoluat şi trebuie să acceptăm acest lucru. Nu mai suntem ca acum 20 de ani când ne spălam în Cerna sau prin mai ştiu eu ce pârâu. Nu mai sunt foarte multe echipe care se confruntă cu această problemă, dar există şi cazuri speciale, de acest gen”, a mai transmis Sorin Tită. (S.S.)