Acasă Diverse Selecţionata de 2006 a Vâlcii are două victorii la Turneul Speranţelor

Selecţionata de 2006 a Vâlcii are două victorii la Turneul Speranţelor

281
0

Judeţul Vâlcea este reprezentat, în acest sezon, la Turneul Speranţelor, competiţie organizată de Federaţia Română de Fotbal, cu sprijinul Asociaţiilor Judeţene de Fotbal, care are drept scop final formarea lotului naţional de 2006. Selecţionata Vâlcii participă în campionatul dedicat regiunii Oltenia, alături de reprezentantele din Argeş, Olt, Dolj, Gorj şi Mehedinţi. Lotul lărgit al formaţiei noastre numără 26 de jucători, care vor fi rulaţi pe percursul celor 10 etape de campionat. Profesorii Emil Popescu şi Dan Bărbuţ s-au ocupat de selecţie. La ultimul meci, s-au bazat pe jucătorii: Mihail Vlădulescu, Ştefan Tudose, Andrei Boţocan, Răzvan Banciu, Andrei Popolan, Teodor Neamu, Rareş Munteanu, Valentin Vlad, Teodor Bota, Mario Mutu, Luca Predescu, Luca Turcu, Ştefan Abănăriţei, Darius Manafu, Federico Bloţu, Richard Rotaru şi Alexandru Deaconu. Cei mai mulţi provin de la SCM Rm. Vâlcea. Sunt 12 jucători din Zăvoi, trei de la ISport şi câte unul de la Flacăra Horezu şi Lotru Brezoi. Vâlcea a înregistrat două victorii în primele două etape. A câştigat cu scorul de 3-2 confruntarea cu Dolj-ul (care nu beneficiază, în această fază, şi de juniorii de la CSU Craiova) şi cu 3-0 meciul din deplasare, cu reprezentanta din Mehedinţi. Rezultatele contează, însă, mai puţin.

La finalul celor 10 etape, se va face o triere. Va fi formată o selecţionată a judeţelor Argeş, Vâlcea şi Olt, care va fi dispune de 15 jucători, plus doi portari şi care va juca împotriva selecţionatei comune a judeţelor Dolj, Gorj şi Mehedinţi. Dintre cei 30 de jucători, plus patru portari, vor fi păstraţi doar 11 jucători (dintre care un portar), care vor reprezenta Oltenia la faza finală a Turneului Speranţelor, care va avea loc în primăvara anului viitor, la Mogoşoaia sau la Buftea.

Din jucătorii prezenţi la turneul final se va forma lotul naţional al grupei de 2006. În toată această perioadă, referenţii zonali ai FRF vor evalua juniorii. Vâlceanul Emil Popescu, de exemplu, pe cei la Argeş, Mihai Ianovschi vine să vadă jucătorii de la Vâlcea şi tot aşa.
În altă ordine de idei, în etapa a III-a a Turneului Speranţelor (regiunea Oltenia), Vâlcea va juca pe teren propriu cu selecţionata Argeşului. Meciul va avea loc duminică, 22 septembrie, de la ora 11.00, cel mai probabil pe terenul principal din cadrul stadionului ”Municipal” din Zăvoi. (S.S.)