Acasă Liga V Şedinţele Comitetului Executiv al AJF Vâlcea ar trebui să fie filmate şi...

Şedinţele Comitetului Executiv al AJF Vâlcea ar trebui să fie filmate şi postate pe site

176
0

În condiţiile în care ne aflăm în mileniul 3 şi în era tehnologiei avansate, AJF Vâlcea ar trebui să investească mai mult în aparatură video, pentru a le oferi tuturor cluburilor, dar şi microbiştilor, o imagine mai clară a fenomenului fotbalistic din judeţ. Aceasta e opinia jucătorului Florin Iulian Dinucu, de la Viitorul Voiceşti. Astfel, acesta propune ca forul fotbalistic judeţean să achiziţioneze, printr-un proiect european, camere video pentru a fi filmate meciurile importante din judeţ (şi nu numai), aparate, laptopuri şi tablete „Ar fi un mare avantaj pentru comisiile AJF dacă tot mai multe meciuri vor fi înregistrate. Şi, ca să nu creadă cineva că se trimite camera video doar la anumite echipe, când se fac delegările arbitrilor, se poate efectua şi o tragerea la sorţi, pentru fiecare ligă în parte, cu meciurile care ar urma să fie filmate. Iar ca să nu existe supărare că o echipă e filmată mai mereu, aceasta nu va putea beneficia de două ori la rând, acasă, de camera video, bineînţeles, cu condiţia să nu urmeze un derbi. Dacă sorţii vor stabili ca aceeaşi formaţie să fie filmată, şi în etapa viitoare, în deplasare, nu va nicio problemă”, a precizat Dinucu.
„Din acest punct de vedere, aş propune ca la meciurile care vor fi filmate să existe şi un al doilea observator, să-i zicem supervizor, care se va ocupa doar de înregistrarea video a jocului. Ulterior, el va analiza fazele litigoase, împreună cu observatorul şi cu arbitrii. Un martor nu e de prisos niciodată atunci când sunt meciuri grele! Baremul de arbitraj nu va creşte, deoarece supervizorul va fi plătit de AJF. În acest fel, sunt convins că şi numărul scandalurilor va scădea considerabil, iar echipele vor evita să mai folosească jucători pe fals. În plus, se vor analiza mai atent fazele cotroversate, iar evoluţia arbitrilor va fi alta. Pe scurt, astfel, va spori gradul de atenţie a AJF-ului pentru echipele din judeţ”, a adăugat Florin Dinucu (FOTO – alături de George Ogăraru).

„Şi şedinţele de stabilire a programului campionatului ar trebui să fie înregistrate video”

Jucătorul de la Viitorul Voiceşti mai afirmă şi că, pe viitor, conducerea AJF ar trebui să ia în calcul de a putea posta, pe site-ul oficial, înregistrările video ale şedinţelor Comitetului Executiv. „Astfel, va exista o mai mare transparenţă a activităţii AJF Vâlcea, iar delegaţii vor putea lua act mai uşor de tot ce s-a discutat exact la acele şedinţe. Se va vedea cum a decurs o şedinţă, cine a venit cu propuneri, cine a fost pentru, contra, cine a absentat etc. Sunt convins că toţi delegaţii ar fi interesaţi ce se întâmplă în spatele uşilor închise. Vom vedea cum se derulează activitatea la nivel de AJF, va fi o lecţie predată de conducători. Mulţi oficiali pot fi interesaţi de o anumită propunere şi atunci vor să vadă de ce n-a fost aprobată, care au fost motivele, cum au decurs discuţiile în privinţa acesteia. E adevărat că nimeni nu vrea să te uiţi în bucătăria lui, dar aici e altceva, deoarece activitatea AJF e publică şi vizează soarta fotbalului judeţean. Cred că transparenţa nu a omorât pe nimeni, ci dimpotrivă, a dat amploare unui fenomen. Suntem în mileniul 3, în era tehnologiei şi e nevoie să avem ceva nou şi la nivelul AJF Vâlcea, că există atâtea mijloace pentru a reda totul!”, a adăugat Florin Iulian Dinucu.
Tot legat de capitolul video, Dinucu mai propune şi ca AJF Vâlcea să posteze, pe site-ul oficial sau pe viitorul cont de Facebook, şedinţa de stabilire a „ţintarului” campionatului, în toate cele trei ligi judeţene. „La acea şedinţă, nu sunt prezenţi decât câţiva delegaţi, din rândul celor care sunt mai de aproape de Râmnic. Alţii, de la peste 100 de kilometri, n-au posibilitatea să ajungă şi sunt convins că vor şi ei să vadă, imediat, cu cine vor evolua în serie. De ce să vină de la Grădiştea, Voiceşti sau Zătreni, până la Rm. Vâlcea, când pot să vadă şi înregistrate video momentele acelea de stabilire a calendarului competiţional?”, a conchis jucătorul de la Viitorul Voiceşti. (N.C.)