Acasă Diverse SCM Rm. Vâlcea și-a luat revanșa în fața Bistriței și s-a calificat...

SCM Rm. Vâlcea și-a luat revanșa în fața Bistriței și s-a calificat fără emoții în sferturile Cupei României

468
0

După un joc nereușit, la Cisnădie, la doar trei zile distanță SCM Rm. Vâlcea a avut șansa de a-și spăla păcatele. Campioana României s-a deplasat la Bistrița, pentru confruntarea cu Gloria, din localitate, din optimile Cupei României Fan Courier. ”Municipalele” aveau o revanșă de luat și în fața trupei lui Horațiu Pașca. Bistrița a fost singura grupare din Liga Florilor care a învins campioana în turul campionatului. Acel joc s-a încheiat la scorul de 24-19 în favoarea Gloriei.

Elevele lui Pera au reușit să-și repare moralul. Au obținut o victorie categorică la Bistrița, echipă care, în campionatul intern, se luptă pentru un loc pe podium. Jocul a fost echilibrat timp de opt minute. Apoi, ”municipalele” s-au desprins la patru goluri (5-9, în minutul 15). Cea mai mare diferență din primul mitan, de cinci goluri, s-a consemnat în minutul 21 (scor 6-11). Pe final de repriză, gazdele au dat semne de revenire. Vâlcea a mai înscris de doar două ori în 9 minute, în timp ce Bistrița a perforat poarta campioanei de cinci ori.

Glibko, prestație bună la schimbarea prefixului

Valentina Ardean și colegele sale au pornit în actul secund cu un dezavantaj de doar două goluri (11-13). Au sperat să întoarcă soarta jocului în favoarea lor, însă handbalistele de la poalele Capelei nu au cedat controlul. Cu Liscevic în zi de grație, Glibko (aniversata zilei – a împlinit 30 de ani) mult mai sigură decât în alte meciuri, cu Elghaoui descătușată în partea a doua, cu Ciucă în zi normală la aruncările de la 7 metri (gazdele au irosit trei aruncări de penalitate), cu o apărare în nota obișnuită (organizată), SCM a obținut un succes clar. S-a impus cu scorul de 27-21 la Bistrița și s-a calificat în sferturile Cupei României. Cea mai mare diferență de pe tabelă a fost de zece goluri și s-a înregistrat în minutul 54 (16-26). Și-au adus contribuția la rezultatul de la Bistrița: Liscevic (7 goluri), Glibko (7), Elghaoui (5), Lopez (4), Florica (2), Gonzalez (2), portarii Batinovic, Dumanska, Ciucă, dar și Băcăoanu, Trifunovic, Zamfirescu. Din lot a lipsit Alicia Fernandez, care a suferit o accidentare la Cisnădie.

Vâlcea își află joi adversara din faza următoare

Tragerea la sorți pentru stabilirea meciurilor din sferturile Cupei României va avea loc joi, 20 februarie, de la ora 11.00, la sediul FRH de la București. Reprezentanții Federației i-au invitat la eveniment pe toți oficialii grupărilor calificate în această fază. (S.S.)

FOTO: Image Plus