Acasă Liga Nationala SCM Rm. Vâlcea, la primul meci oficial din 2019

SCM Rm. Vâlcea, la primul meci oficial din 2019

259
0
  • joi, 10 ianuarie, de la ora 18.00, „municipalele” vor înfrunta, în faţa propriilor suporteri, formaţia Universitatea Cluj


După aproape două luni de pauză competiţională, echipa de handbal vâlceană revine în circuit. Joi, 10 ianuarie, de la ora 18.00, SCM va întâlni echipa de pe locul 11 din Liga Naţională, CS Universitatea Cluj-Napoca. Partida, care contează pentru etapa a XI-a din Liga Florilor, va avea loc în Sala „Traian” din Rm. Vâlcea. Despre acest joc, dar şi despre parcursul perfect de până acum şi ce aşteptări are în continuare, tehnicianul SCM-ului, Florin Pera, a spus: „Meciul cu Universitatea, fiind primul joc de după perioada de pauză, sigur că se anunţă unul dificil, mai ales dacă luăm în calcul şi faptul că echipa din Cluj e în lupta pentru supravieţuire şi la fiecare meci încearcă să ia puncte. Este o grupare care are în componenţă jucătoare de valoare. Cred că e o echipă care ar merita mai mult în momentul de faţă. Are şi un atac foarte bun, al doilea din România. Dar eu sunt încrezător în echipa mea. Toate rezultatele pozitive de până acum ne dau încredere şi speranţe în continuare. După tot ce s-a realizat în 2018 sunt convins că echipa are mai multă încredere. Avem maxim de puncte după 9 etape. Am câştigat meciuri importante, la CSM Bucureşti, la Braşov, la Cisnădie, la Baia Mare, Buzău, unde puţine echipe iau puncte. Practic am câştigat la formaţiile de pe locurile 2, 3, 4, 6 şi 7. Iar cu locul 5, Craiova, ne-am impus pe teren propriu. Deci în cele 9 etape am avut jocuri destul de dificile şi faptul că am încheiat anul cu maxim de puncte e un lucru foarte bun pentru echipa noastră”.

„Avem cea mai bună apărare din campionat, cu o medie de 20,8 goluri pe meci”

„Trebuie să rămânem modeşti, să muncim în continuare foarte mult şi bineînţeles să păstrăm acelaşi tonus în faza de apărare, acolo unde avem cea mai bună medie a golurilor primite. Avem cea mai bună apărare din aceste 9 etape, cu o medie de 20,8 goluri pe meci, foarte bună. Dacă reuşim să fim la fel de concentraţi şi atenţi pe faza de apărare, să mai eliminăm din ratări, măcar pe cele de la 7 metri, va fi bine. Chiar în meciul cu Ikast ne-au costat foarte mult: am avut 5 lovituri de la 7 metri ratate în două meciuri. Sunt convins că fetele noastre vor fi mai atente şi mai concentrate, vom lucra mai mult la acest capitol, voi încerca să mai găsesc şi alte soluţii la 7 metri, pentru a evita aceste ratări. Se întâmplă! Sper să fie cât mai puţine”, a mai adăugat Pera. (S.S.)