Acasă Liga Nationala SCM Rm. Vâlcea intră în 2019 din postura de lideră în Liga...

SCM Rm. Vâlcea intră în 2019 din postura de lideră în Liga Florilor

68
0

* „municipalele” au ajuns la 9 victorii consecutive în campionatul intern, după succesul de la Cisnădie

Joi, 15 noiembrie, „municipalele” şi-au reconfirmat valoarea în Liga Florilor. Elevele lui Florentin Pera au câştigat partida cu Măgura Cisnădie, ultima a anului din campionat. Dată fiind poziţia în clasament a celor două formaţii, SCM pe primul loc şi Cisnădie pe 3, meciul era considerat un derby. A fost doar pe hârtie. În teren, SCM a demonstrat că nu au fost deloc întâmplătoare cele opt victorii obţinute până la acest joc. Iryna Glibko şi colegele sale s-au instalat la timonă încă din primele minute şi au rezolvat soarta întâlnirii până la pauză. La finalul primului mitan, Vâlcea avea un avans pe tabelă de opt goluri: scor 15-7. Singura problemă în prima repriză pentru Vâlcea s-a înregistrat în tribune, unde s-a iscat un conflict între oficialii SCM-ului şi suporterii echipei gazdă, însă oamenii de ordine au intervenit pentru calmarea spiritelor.
În partea secundă, pe teren, acelaşi scenariu. SCM şi-a continuat reprezentaţia. A defilat la Cisnădie! A avut chiar şi 12 goluri avans. Partida s-a încheiat, până la urmă, la scorul de 27-20 pentru Vâlcea. „Municipalele” au revenit, astfel, pe primul loc şi vor încheia anul în fruntea ierarhiei. Confruntarea cu Măgura a fost ultima din Liga Florilor, în 2018.
La Cisnădie, cea mai bună marcatoare a grupării vâlcene a fost Natalya Vasileuskaya, autoare a şapte goluri. Au mai punctat pentru SCM: Glibko (6), Da Silva (4), Fernandez (3), Popa (3), Petrovic (2), Băcăoanu (1) şi Florica (1). (S.S.)