Acasă Diverse SCM Rm. Vâlcea, înfrângere dulce în Germania

SCM Rm. Vâlcea, înfrângere dulce în Germania

349
0

La debutul în Sala ”Traian”, în Liga Campionilor, SCM a obținut o victorie de senzație în fața campioanei Germaniei, Bietigheim. S-a impus cu scorul de 34-27, făcând un pas important spre calificarea în sferturile Ligii Campionilor. A venit vremea returului. Duminică, 10 noiembrie, ”municipalele” au jucat în Germania. Calculele erau simple. O victorie sau un egal asigurau calificarea vâlcencelor în Main Round-ul Ligii Campionilor. Singurul scenariu pe care SCM nu și-l dorea era ca formația germană să câștige la mai mult de șapte goluri sau chiar la șapte goluri, dacă s-ar fi înscris mai mult decât la Vâlcea. Nu s-a întâmplat așa. Nici ca elevele lui Pera să câștige sau să facă egal și nici ca Bietigheim să se impună la peste șapte goluri.

”Municipalele” au avut un debut fulminant de partidă. În trei rânduri au surprins echipa gazdă pe contraatac. Au punctat Elghaoui, de două ori și Norgaard. A fost 3-0 pentru Vâlcea. Lopez a avut șansa de a înscrie pentru 4-0, dar a dat mingea în bară. Gazdele au redus rapid din handicap (3-2, în minutul 5). Elghaoui a marcat apoi pentru 4-2, dar Bietigheim a profitat de greșelile din defensiva noastră și a restabilit echilibrul (4-4). Imediat, pe contraatac, Aardahl a învins-o pe Batinovic, iar campioana Germaniei a preluat pentru prima dată conducerea (5-4, în minutul 9). Au urmat fluctuații în jocul ambelor formații. Niciuna dintre cele două combatante nu a reușit să se desprindă. În ultimele 10 minute, SCM s-a aflat de trei ori în inferioritate numerică. Elghaoui și de două ori Gonzales au primit eliminări de două minute. Elevele lui Pera au făcut față situației. Au intrat la pauză cu un avantaj de un gol (14-13). Cea mai bună jucătoare din tabăra ”municipalelor” a fost pivotul Asma Elghaoui, care a înscris de cinci ori în poarta nemțoaicelor. Între buturi, Batinovic a reușit să apere o lovitură de la 7 metri.

În partea secundă, lucrurile au mers prost pentru SCM. Campioanele au scăpat jocul din mână. În minutul 39 au cedat din nou conducerea și nu au mai reușit să revină. Bietigheim a avut chiar și cinci goluri în față . În minutul 58, tabela indica 30-25. Din fericire, Vâlcea a rezistat și a încheiat meciul cu un dezavantaj de doar trei goluri: scor 31-28. A fost o înfrângere dulce, care poate echivala cu calificarea în Maind Round, dacă în ultima etapă nu apar surprize. În cazul în care atât Vâlcea, cât și Bietigheim pierd meciurile cu primele clasate, SCM este avantajată în fața campioanei Germaniei de rezultatele directe și va merge mai departe în Champions League fără niciun punct, de pe locul 3 din grupa C. Buducnost, adversara nemțoaicelor, are tot interesul să câștige meciul, pentru că altfel, în loc de patru puncte, va merge cu doar două în grupele principale. În partida care va avea loc în Sala Traian, SCM va fi, bineînțeles, outsider. Brest are cinci victorii în cinci meciuri și e greu de crezut că elevele lui Pera vor reuși să întrerupă șirul rezultatelor pozitive ale franțuzoaicelor.

Pentru SCM au marcat în Germania: Norgaard (7), Elghaoui (6), Liscevic (4), Gonzalez (3), Glibko (3), Da Silva (2), Lopez (2), Fernandez (1).

Din tabăra gazdelor s-a remarcat Malestein (7 goluri). (S.S.)