Acasă Diverse SCM Rm. Vâlcea, egal la Ljubljana. ”Municipalele”, la o jumătate de pas...

SCM Rm. Vâlcea, egal la Ljubljana. ”Municipalele”, la o jumătate de pas de sferturile Ligii Campionilor

604
0

Sâmbătă, 22 februarie, echipa de handbal vâlceană a disputat cel de-al doilea meci din deplasare din grupele principale ale Ligii Campionilor. SCM a jucat la Ljubljana, formație pe care în tur a învins-o fără drept de apel, cu 31-16. Pentru a-și face misiunea ușoară în ultimele două etape din această fază, ”municipalele” aveau nevoie de un rezultat pozitiv. Au obținut o remiză, un punct important, care se poate dovedi decisiv în economia luptei pentru sferturile Ligii Campionilor. Confruntarea s-a încheiat la scorul de 28-28. Elevele lui Pera au pierdut prima repriză.

Slăbite după problemele de sănătate din ultimele zile (jumătate din jucătoarele din lot au acuzat stări gripale), fără multe variante în ofensivă la linia de 9 metri (au lipsit Glibko și Fernandez – care e scoasă din circuit pentru cel puțin trei săptămâni din cauza unei rupturi fibrilare), vâlcencele nu au reușit să repete prestația din tur. Prima repriză a fost câștigată de gazde cu scorul de 13-12. SCM a condus în debutul meciului, apoi slovenele au preluat conducerea. Vâlcea a revenit la timonă în minutul 13, după trei goluri consecutiv, marcate în inferioritate numerică. S-a dus la trei goluri în față, însă a pierdut din nou controlul. Gonzalez a scăpat mingea, apoi Liscevic a copiat-o, iar Krim a scăpat pe contraatac și a marcat pentru 9-8. În minutul 26, era echilibru pe tabelă: 10-10, după un gol frumos, de la șold, al Mădălinei Zamfirescu. Gazdele au intrat, până la urmă, la vestiare cu un gol avantaj: 13-12.

Partea secundă a fost echilibrată, cu excepția debutului acesteia, când Krim a mărit ecartul la patru goluri (16-12). Campioana României a egalat, iar în minutul 46 a preluat din nou conducerea. S-a mers ”cap la cap” până în minutul 55 când Gonzalez a mărit avantajul Vâlcii la două goluri (24-26).  SCM nu a reușit să profite de situație. Slovenele au egalat din nou pe final de joc. Cu 29 de secunde înainte de final, Vâlcea era cu un gol în față. Avea și superioritate, însă arbitrii au echilibrat situația. Trifunovic a primit direct cartonaș roșu. Imediat, gazdele au primit și 7 metri. Ciucă nu s-a putut opune egalării. Duelul s-a încheiat la scorul de 28-28.

Au înscris pentru SCM: Gonzalez (7), Elghaoui (6), Lopez (4), Trifunovic (2), Liscevic (2), Norgaard (2), Da Silva (2), Zamfirescu (1), Florica (1), Badea (1).

Suporteri de lux pentru Vâlcea în Slovenia

SCM a avut parte în Slovenia de sprijinul unui grup numeros de suporteri. În afara ”ultrașilor” din Brigada Noastră și Brigada Zăvoi, a celor au făcut deplasarea individual, cu mașinile personale, au mai fost alături de ”municipale” fosta handbalistă a Oltchim-ului Florentina Carcadia, deputatul Eugen Neață, primarul Râmnicului, Mircia Gutău, dar și fostul mare portar al celor două echipe, una dintre cele mai valoroase handbaliste din lume, Luminița Huțupan-Dinu.

Următorul meci din Europa, acasă, cu Savehof

La finele săptămânii viitoare, SCM va juca din nou pe teren propriu în Liga Campionilor. Sâmbătă, 29 februarie, de la ora 15.00, Vâlcea va primi vizita celor de la IK Savehof. Krim va juca, în aceeași rundă, la Brest. Nu ar mai trebui să fie emoții la poalele Capelei în privința calificării în sferturi. Campioana României are cinci puncte, cu două mai multe decât Krim și cu trei peste Savehof, cu două etape înainte de final. Este aproape imposibil ca elevele lui Pera să mai rateze prezența în primele opt echipe ale Europei. Așadar, ”petrecerea” calificării în sferturi se amână pentru ultima zi de iarnă. (S.S.)